Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ κατσαρόλας με κακάο και καφέ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ, καθώς και πανεύκολο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

 

  • 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 6 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 2 σφην. γαλλικό καφέ με άρωμα φουντούκι
  • 1 κ.γλ. κανέλλα
  • 3 βανιλίνες

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι μια πρέζα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα:

  • ½ φλ. τριμμένα φουντούκια
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε μαργαρίνη με βούτυρο. Προσθέτουμε νερό, ζάχαρη, κακάο, κανέλλα και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε καφέ φίλτρου. Τα βράζουμε λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς.
  2. Αφαιρούμε δύο κούπες από το μείγμα και τοποθετούμε μία κούπα στη συντήρηση του ψυγείου και μία κούπα στην κατάψυξη.
  3. Χτυπάμε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αερα περίπου 20 - 25 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε το κέικ με τριμμένα φουντούκια.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Τασούλας Κουφοπούλου.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραίο, άρεσε σε ολους μας!!!
Μεταφορά στην κορυφή