Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

603-apfeltraum111.jpg
Tiramisu με μήλα



Κέικ κατσαρόλας με κακάο και καφέ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 20 Δεκέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ, καθώς και πανεύκολο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

 

  • 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά μεγάλα
  • 6 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 2 σφην. γαλλικό καφέ με άρωμα φουντούκι
  • 1 κ.γλ. κανέλλα
  • 3 βανιλίνες

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι μια πρέζα
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα:

  • ½ φλ. τριμμένα φουντούκια
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε μαργαρίνη με βούτυρο. Προσθέτουμε νερό, ζάχαρη, κακάο, κανέλλα και βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε καφέ φίλτρου. Τα βράζουμε λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς.
  2. Αφαιρούμε δύο κούπες από το μείγμα και τοποθετούμε μία κούπα στη συντήρηση του ψυγείου και μία κούπα στην κατάψυξη.
  3. Χτυπάμε μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αερα περίπου 20 - 25 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε το κέικ με τριμμένα φουντούκια.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Τασούλας Κουφοπούλου.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραίο, άρεσε σε ολους μας!!!
Μεταφορά στην κορυφή