Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4287-savoroken.jpg
Ψάρια Σαβόρο



Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά και ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Αγαπημένο κινέζικο φαγητό φτιαγμένο στο wok εύκολο και γρήγορο γιατί ψήνεται σε ένα τηγάνι.

Συστατικά
  • 1 διπλό Φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε μπουκίτσες 400 γρ περίπου
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ροδέλες
  • 2 κ.σ. Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 2 σκ σκόρδο φετάκια
  • 1 Κρεμμύδι ξερό φετάκια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια
  • 1-2 καρότα μπαστουνάκια λεπτά
  • 1 μικρό μπρόκολο σε τουφάκια
  • 1 κούπα μανιτάρια σε φέτες φρέσκα
  • Μερικές κ.σ. λάδι σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 κούπα ρύζι τζασμίν ή μπασμάτι
  • 1 κ. σ. σησαμέλαιο ασιατικό

Υλικά για ντρέσινγκ

  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • 2 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
Οδηγίες
  1. Στο πολύ ζεστό wok και σε πολύ δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από το γουόκ σε ένα πιάτο.
  2. Στο γουόκ προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπρόκολο και ό,τι άλλο λαχανικό προσθέσουμε και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά πάλι. Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε επίσης για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το ωμό ρύζι μέσα στο τηγάνι για να λαδωθεί καλά.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο γουόκ, που την κάνουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μπλεντεράκι . Αφήνουμε να ψηθεί το ρύζι για 10 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα και ρίχνουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι . Προς το τέλος ρίχνουμε και 1 κ.σ. σησαμέλαιο ασιατικό , κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Λαχανικά μπορείτε να βάλετε διαφορετικά της αρεσκείας σας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή