Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί
- 5 κολοκυθάκια μέτρια
- 1 μικρό φινόκιο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 1 κούπα άνιθο ψιλ/νο
- 200 γρ. ξυνομυζήθρα ή τυροβολιά
- Λίγο λάδι
- Αλάτι , πιπέρι


- Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό να είναι τραγανά, ίσα που να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Τα κόβουμε στα 2 οριζόντια και αφαιρούμε μέρος από το εσωτερικό του κολοκυθιού και να δημιουργήσουμε μια βαρκούλα.
- Ανακατεύω το τυρί, το φινίκιο, τον άνηθο, πιπέρι.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
- Τα ψήνουμε στους 200ο περίπου 10 λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά.
- Περιχύνω με λίγο λάδι στο σερβίρισμα και λίγο πιπέρι.
Μυκονιάτικη συνταγή. Δεν είχα τυροβολιά Μυκόνου και έτσι έβαλα ξυνομυζήθρα. Μια χαρά έγιναν.