Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κολοκύθια γεμιστά χωρίς κιμά αυγολέμονο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
none
Περιγραφή

Στους δικούς μου η εκδοχή των γεμιστών με ρύζι αρέσει πολύ,έτσι και τα κολοκυθάκια τα θέλουν ...ορφανά χωρίς κιμά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

8 μεγάλα ,χοντρά κολοκύθια Ή στρογγυλά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα multi
2 ξερά κρεμμύδια στο multi
άνηθο,μαϊντανό
το εσωτερικό 2-3 κολοκυθιών
16 κ. σ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 φλ. λάδι
1 φλ. νερό ζεστό
Για το αυγολέμονο:
1 κρόκο αυγού
χυμό 3 λεμονιών
2-3 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζωμό από το φαγητό μας.

Οδηγίες

Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι απάνω και αδειάζουμε κρατώντας λίγη ψύχα για την γέμιση ,εγώ βάζω και στην κατσαρόλα ανάμεσα στα κολοκύθια.
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά ,αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε λάδι και αφήνουμε μισή ώρα.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας ,κλείνουμε με τα καπάκια τους ,ρίχνουμε το ζεστό νεράκι και 3-4 κ.σ. λάδι ,σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο multi τον κρόκο με τον χυμό λεμονιών,προσθέτουμε το κορν φλάουρ συνεχίζοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμάκι από το φαγητό,αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Αφήνουμε 5 ΄ ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε .

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν σοτάρω την γέμιση για να γίνονται πιο ελαφριά, απλά αφήνω όλα τα υλικά 30 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι και είναι μια χαρά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή