Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κολοκύθια γεμιστά χωρίς κιμά αυγολέμονο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
none
Περιγραφή

Στους δικούς μου η εκδοχή των γεμιστών με ρύζι αρέσει πολύ,έτσι και τα κολοκυθάκια τα θέλουν ...ορφανά χωρίς κιμά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

8 μεγάλα ,χοντρά κολοκύθια Ή στρογγυλά
2 κρεμμυδάκια φρέσκα multi
2 ξερά κρεμμύδια στο multi
άνηθο,μαϊντανό
το εσωτερικό 2-3 κολοκυθιών
16 κ. σ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 φλ. λάδι
1 φλ. νερό ζεστό
Για το αυγολέμονο:
1 κρόκο αυγού
χυμό 3 λεμονιών
2-3 κ.γλ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζωμό από το φαγητό μας.

Οδηγίες

Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι απάνω και αδειάζουμε κρατώντας λίγη ψύχα για την γέμιση ,εγώ βάζω και στην κατσαρόλα ανάμεσα στα κολοκύθια.
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε το ρύζι με τα υπόλοιπα υλικά ,αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε λάδι και αφήνουμε μισή ώρα.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια μας ,κλείνουμε με τα καπάκια τους ,ρίχνουμε το ζεστό νεράκι και 3-4 κ.σ. λάδι ,σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
Για το αυγολέμονο:
Χτυπάμε στο multi τον κρόκο με τον χυμό λεμονιών,προσθέτουμε το κορν φλάουρ συνεχίζοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζουμάκι από το φαγητό,αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Αφήνουμε 5 ΄ ακόμη στη φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε .

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν σοτάρω την γέμιση για να γίνονται πιο ελαφριά, απλά αφήνω όλα τα υλικά 30 λεπτά να φουσκώσει το ρύζι και είναι μια χαρά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή