Κολοκυθολούλουδα τηγανιτά
- 20-25 κολοκυθολούλουδα καλά πλυμένα και στραγγισμένα.
Για τον χυλό:
- 1 κουτάκι μπύρα,
- φαρίνα όσο πάρει, (περίπου 1 1/2 φλ.),
- δυόσμο ψιλοκομμένο,
- 1 κ.γλ. ρίγανη,
- αλατοπίπερο,
- λάδι για το τηγάνι.
- Όση ώρα στραγγίζουν τα λουλούδια ετοιμάζουμε τον χυλό μας.
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φαρίνα που την προσθέτουμε στο τέλος λίγη λίγη ανακατεύοντας καλά με πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και αραιό. Αφήνουμε 30'στο ψυγείο.
- Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι να κάψει .
- Βουτάμε στο χυλό ένα ένα τα κολοκυθολούλουδα και τα ρίχνουμε στο λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας λίγο να ροδίσουν.