Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

688-mhlonixtiko1.jpg
Μήλα σε Νυχτικό



Κολοκυθόπιτα σε φόρμα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Κολοκυθόπιτα ζουμερή και ιδιαίτερα εμφανίσιμη για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για μπουφέ. Από νοστιμιά; το κάτι άλλο!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 6 φύλλα κρούστα

γέμιση

  • 1κιλό κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε κυβάκια όχι τριμμένα
  • 1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι αρωματικά (δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος), ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Κρέμα
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλ.τσαγιού γραβιέρα Κρήτης
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

 

Οδηγίες

 

  1. Κρέμα τυριού: σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το ελαιόλαδο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα. Ρίξτε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύντας δυνατά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά και τα αβγά. Αλατοπιπερώστε.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδι με τα κυβάκια κολοκυθιού μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν λίγο.  Προσθέστε τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε.
  3. Ανακατέψτε τα μισά από τα κολοκύθια με την κρέμα.
  4. Απλώστε 8 φύλλα στην φόρμα του κέικ, λαδώνοντας το καθένα καλά.
  5. Ρίξτε 1-2 κ.σ. σιμιγδάλι για να τραβήξει τα τυχόν υγρά.
  6. Απλώστε το κολοκύθι στην βάση και μετά ρίξτε από πάνω την κρέμα. Αν δεν καλύπτεται καλά από πάνω με τα φύλλα προσθέστε ένα-δυο ακόμη.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC
  8. Ψήστε για μισή ώρα και μετά αναποδογυρίστε την κολοκυθόπιττα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα μέχρι να ροδίσει.
  9. Περιμένετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε σε κομμάτια.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Για μια μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα
  • Βασισμένη σε μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 24 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και σίγουρα νόστιμο!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά πεντανόστιμη φαίνεται!!!!!μήπως τη γέμισή της μπορούμε να τα τυλίξουμε σε ατομικά πιτάκια με ζύμη σφολιάτας?
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 02 Ιούλιος 2009
Αντί για σφολιάτα, θα γινόταν καλό με φύλλο κρούστας σαν φλογέρες. Με πιο σφικτή τη γέμιση. Γενικά είναι μια πίτα που τρώγεται φρέσκια κια όχι να μείνει για την επόμενη μέρα, γιατι όσο να είναι θα νοτίσει το φύλλο.
Σχόλιο από mamakoulina , Πέμπτη, 13 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κολοκυθόπιτα η αγαπημένη!!!!
Σχόλιο από Sol81 , Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2009
φαντάζομαι μπορούμε να κάνουμε αυτή την τεχνική και με άλλη γέμιση?
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2009
Φυσικά και μπορούμε. Βάλε ότι θες, προσπάθησε να μην είναι νερουλή η γέμιση.
Μεταφορά στην κορυφή