Κολοκυθόσουπα
- Μια κίτρινη κολοκύθα 2 κιλά.
- 2 μέτρια καρότα.
- 1 κλωνάρι σέλινο.
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα.
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
- 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια.
- Χυμό ενός πορτοκαλιού.
- 1 ποτήρι λευκό κρασί.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
- Αλάτι ,πιπέρι.
- 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα φλούδια τα σπόρια και τις ίνες και την κόβουμε κύβους. Καθαρίζουμε επίσης τα καρότα ,τις γλυκοπατάτες ,και τα κόβουμε κύβους. Κόβουμε κύβους και τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε 2,5 λίτρα ζεστό νερό και βράζουμε την σούπα σε χαμηλή φωτιά περίπου 40 λεπτά . Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Την αλέθουμε με το ραβδoμπλέντερ η τον μύλο των λαχανικών. Σερβίρουμε ζεστή με 2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι στο κάθε πιάτο.
Πήρα την συνταγή από τον le shef.