Κορμός με μερέντα και μαρμελάδα

Αγαπώ πολύ όλα τα είδη των κορμών ! Ο συγκεκριμένος είναι πανεύκολος και μου αρέσει ιδιαίτερα η αντίθεση της γλυκιάς γεύσης της μερέντας με τη γλυκόξινη της μαρμελάδας
Παντεσπάνι
-
3 αυγά
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
1/4 της κούπας νερό
-
1/3 της κούπας αμύγδαλα ή φουντούκια τριμμένα
-
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 βανίλιες
Γέμιση
-
400 γραμμάρια μερέντα
Επικάλυψη
-
300 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
-
Χτυπάμε τ ασπράδια μαρέγκα.
-
Χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το νερό, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
-
Με πολύ απαλές κινήσεις και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και βάζουμε το παντεσπάνι σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
-
Όταν ψηθεί το τυλίγουμε σε ρολό όπως είναι με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε μισή ώρα.
-
Το ξετυλίγουμε και το καλύπτουμε με τη μερέντα.
-
Το τυλίγουμε πάλι σε ρολό και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κορμού με μαρμελάδα.





ολα τα σκουφακια ολαααααααα
μπραβο Μαριαντα μου