Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1377-cover_.jpg
Κοραλλάκι Ογκρατέν



Κορμός με πραλίνα

recipe image
Προστέθηκε απόeleni_p, Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πιστεύω είναι κάτι το διαφορετικό και πολύ νόστιμο...καλή επιτυχία!!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 άομα

Για το μπισκότο  

  • 160 γρ. φουντούκια αλεσμένα
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 3 κουταλιές κρυσταλλικής ζάχαρης
  • 160 γρ. ζάχαρη άχνη 

Για την κρέμα πραλίνας

  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
  •  500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη  
Οδηγίες
  1. Για το μπισκότο χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτετε την άχνη, τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά.
  2.  Στρώνετε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και ρίχνετε το μίγμα σε λεπτή στρώση.
  3.  Το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  4. Λιώνετε την πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε το μίγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  5. Μόλις το μπισκότο κρυώσει λίγο, το χωρίζετε σε 3 λωρίδες.
  6.  Βάζετε σε μια μακρόστενη φόρμα εναλλάξ κρέμα πραλίνας και μπισκότο σε 3  στρώσεις.
  7.  Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει, ξεφορμάρετε σε ζεστό νερό και σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα

katipsinetai.gr

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011
Ωραία συνταγή και πολύ εύκολη.Το παντεσπάνι πρέπει να είναι πολύ αφράτο.
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 19 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
θα δοκιμαστει,ειναι ευκολη και με φουντουκια -σοκολατα συνδιασμο που σκοτωνει!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011
Σίγουρα ιδιαίτερη συνταγή για κορμό έξω από τα συνηθισμένα.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος θα γίνεται. Η πραλίνα αγαπημένη σε όλες τις μορφές της!!
Μεταφορά στην κορυφή