Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3111-melitzanesograten.jpg
Μελιτζάνες ογκρατέν



Τραχανοστριφτάρια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Με τραχανά και τυράκι φέτα είναι γεμισμένα αυτά τα στριφτάρια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό.
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι.
  • 2-3 κουταλιές λάδι.
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα.
  • Λίγο μπέκιν στην μύτη του κουταλιού.
  • Λίγο αλάτι.
  • Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη για πλάσιμο.

Για την γέμιση:

  • 1 κούπα ζεστό γάλα.
  • 1 κούπα γλυκό τραχανά.
  • 1 αυγό.
  • 200 γραμμάρια τριμμένη φέτα.
  • Αλάτι ,πιπέρι. Ρίγανη η θυμάρι.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε στο χλιαρό νερό ,το αλάτι ,το λάδι,το ξύδι το γάλα,και το μπέκιν. Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι σιγά -σιγά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη για πλάσιμο. Το δουλεύουμε καλά να στρώσει η ζύμη!
  2. Βάζουμε στο ζεστό γάλα τον τραχανά και τον αφήνουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί τριμμένο ,το πιπέρι ,το αυγουλάκι και λίγη ρίγανη η θυμάρι.
  3. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 κομμάτια που τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  4. Αλοίφουμε το φύλλο με λάδι και στο μισό φύλλο απλώνουμε το 1/4 της γέμισης, το τυλίγουμε ρολό και το στρίβουμε ,μετά το κάνουμε στριφτάρια, που τα αλοίφουμε με λάδι.
  5. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πήρα την συνταγή από τις συνταγές της παρέας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή