Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορνέ με κρέμα λεμονιού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 10 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Χωνάκια γεμισμένα με κρέμα λεμονιού, νόστιμα και ευωδιαστά !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
18 χωνάκια

Για τα χωνάκια

Θα γίνουν σαν τα κορνέ που πουλούν τα ζαχαροπλαστεία, αλλά σε μικρότερο μέγεθος.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φύλλο σφολιάτα που θα το ανοίξουμε λίγο με τον πλάστη.
  • Θα το κόψω σε λωρίδες των 2 εκατ. πλάτος και μήκους περίπου 30 εκατ.
  • Τα βάζω στο ταψί και τα αλείφω με γάλα  ή αραιωμένο αυγό.
  • Τα ψήνω στους 200ο πάνω- κάτω για 20 λεπτά περίπου.
  • Όταν τα βγάλω από το φούρνο, τα αφήνω για λίγο να κρυώσουν και αφαιρώ το μεταλλικό χωνάκι.
  • Φτιάχνω την κρέμα και τα γεμίζω κατά τα 2/3 και συμπληρώνω με σαντιγί

Κρέμα λεμονιού

  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ, (για σφικτό μείγμα)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή και παραπάνω
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρόκους χτυπημένους μόλις δέσει η κρέμα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί.
  • ( Παραλλαγή στην κρέμα είναι να βάλουμε 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι, 2/3 γάλα, αλλά μια κούπα ζάχαρη)
Οδηγίες

 

  1. Διαλύω στο μισό γάλα το κορν φλάουρ και στην κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνω και το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύω μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Κατεβάζω και ανακατεύω το βούτυρο και προαιρετικά τους κρόκους και αφήνω να κρυώσει.
  4. Μετά χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τη ζάχαρη και τη μισή την προσθέτω απαλά στην κρέμα που έχει κρυώσει για να γίνεται πιο αφράτη.
  5. Με το μείγμα της κρέμας γεμίζω τα χωνάκια και τέλος βάζω και σαντιγί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε, άλλοτε με κρέμα λεμονιού, άλλοτε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, άλλοτε με κρέμα πορτοκαλιού ή άλλη κρέμα φρούτου.
  • Απαραίτητο για να τα φτιάξει κανείς, είναι τα μεταλλικά χωνάκια που πάνω τους θα τυλιχτεί η ζύμη, όλα τα άλλα είναι απλά.
  • Πιστεύω όμως και με χοντρό αλουμινόχαρτο σε σχήμα χωνιού θα κάνει.
  • Η κρέμα αυτή μπορεί να μπει και σε τάρτες και σε κέικ και σε τούρτες.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά τα κορνέ!! Δροσερά κι αρωματικά!! Μπράβο!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πέντε σκουφάκια γιατί δεν υπάρχουν περισσότερα. Η εικόνα μιλάει μόνη της! Μπράβο Ηλιάννα!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ναι και εγω 5
και μια φωτο την εχω ετοιμη
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009
H φωτογραφία από τη Bianka, με κρέμα βανίλιας στη γέμιση!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από BIKMAMA , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
mprabo liana moy!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009
να προσθεσω
οταν βαζω την λουριδα της σφολιατας επανω στο χωνακι την βραχω λιγο με νερο στις ακρες και να κολληση και να μην μου σπαση στο ψησυμο
Σχόλιο από Ermioni , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελεια....ευκολα γρηγορα και σπιτικα....
Μπιανκα που αγοραζεις τα χωνακια???θα με ενδιεφερε αμεσα
ευχαριαστω
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 04 Οκτώβριος 2009
Ermioni,μερικα αγορασα απο την Βεφα στο Βολο και τα αλλα στην παλια αγορα της Θεσσαλονικης,και εδω υπαρχουν,αλλα ειναι λιγο ακριβα. αλλα μπορης να παρης ενα χονδρο ρολλο απο αυτα τα χαρτια της κουζινας να το κοψης και να κανης σε στρογειλο σχεδιο δεν θα ειναι βαιβαια σε χωνακι αλλα γινεται μετα μπορης να κανεις με σκλειρο αλουμινοχαρτο χωνακια μονη σου,και αυτο γινεται
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ευγε ,υπεροχα και απολυτα κατανοητο .

Στην αγορα υπαρχουν χωνια λαδιου μεταλικα που μπορουν να κανουν την δουλεια αυτη αψογα .
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009
Δε νομίζω ότι το χωνί λαδιού μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά, γιατί είναι αρκετά ανοικτό. Προτιμότερα τα φορμάκια που μπορεί κανείς εκτός της Βέφας να τα βρει και στο κέντρο της Αθήνας Ευριππίδου, εκεί που πουλούν είδη επαγγελματικού εξοπλισμού για εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία...κά.
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειδα τυχαια την συνταγη θελω πολυ να την κανω αλλα δεν εχω τα χωνακια :-(





Σχόλιο από Νάνα , Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011
Μπράβο Ελένη που είδες τυχαία τη συνταγή,γιατί όντως φαίνονται τέλεια!Ηλιάννα,οι κρόκοι είναι απαραίτητοι ή όχι;;;
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Μπορείς και να μη βάλεις τους κρόκους.
Σχόλιο από mpia , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια ιδεα !! λιγο σιροπακι ισως για να σπασει το τραγανο της σφολιατας γινεται ? καμια ιδεα απο καμια κοπελα που τα εχει φτιαξει ? ευχαριστω εκ των προταιρων !!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012
Καλύτερα να μην τα σιροπιάσουμε, γιατί αυτά θα νοτίσουν αφού βάλουμε μέσα την κρέμα μας. Δοκίμασέ τα έτσι Mpia και πες μας εντυπώσεις!!!Ευχαριστώ!
Σχόλιο από EYH , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna τα χωνάκια μπορούμε να τα φτιάξουμε μερικές ημέρες πρίν ή την ημέρα που θα τα σερβίρουμε?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 30 Απρίλιος 2013
Μπορούμε να τα φτιάξουμε μερικές μέρες πριν, να τα κλείσουμε σε ένα κουτί μεταλλικό να μη νοτίσουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε όσα θέλουμε, τα σιροπιάζουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα που μπορούμε και αυτήν να τη διατηρήσουμε κάποιες μέρες στο ψυγειο σκεπασμένη.
Μεταφορά στην κορυφή