Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτιάξει κανείς κοτόπιτα, ή και πίτες γενικότερα, είτε με μπεσαμέλ είτε με κρέμα γάλακτος και αρκετά αυγά. Προτιμώ αυτήν με μπεσαμέλ γιατί μου φαίνεται πιο “ ζουμερή”.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο για μια ώρα σε νερό με ένα κρεμμύδι, ένα δαφνόφυλλο και λίγο αλάτι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
  • λάδι, 1 κ.γλ. κάρυ, ½ κ.γλ. κίμινο (άλλοι βάζουν διαφορετικά μπαχαρικά)
  • 4 κ.σ. σόγια σος
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο (έβαλα φέτα)
  • 1 κ. γλ. μπέικι πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ φτιαγμένη με 2 κ.σ. αλεύρι,2 κ. σ. μαργαρίνη ή παρθένο λάδι και 2 φλ/νια γάλα
  • Μανιτάρια κονσέρβας (προαιρ.)
Οδηγίες

 

  1. Βράζω το κοτόπουλο και κρατώ το ζουμί του για να το κάνω σουπίτσα και το ψιλοκόβω, αφού αφαιρέσω με προσοχή τα κόκαλα του.
  2. Μετά φτιάχνω τη μπεσαμέλ και την έχω να περιμένει.
  3. Σοτάρω το κρεμμύδι στο λάδι και στη συνέχεια βάζω το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά με το αλατοπίπερο.
  4. Προσθέτω τη σόγια, το μαϊντανό, αυγά, μανιτάρια, μπεσαμέλ και τέλος το μπέικιν. Ανακατεύω καλά.
  5. Πρώτος τρόπος να τη φτιάξω είναι αυτός της φωτογραφίας με ζύμη πλεκτή.
  6. Παίρνω το ένα φύλλο ζύμης και βάζω το μισό μείγμα μέσα στο κέντρο και κατά μήκος.
  7. Τα πλαϊνά του φύλλου τα κόβω από την κάθε πλευρά σε 8-9 λοξές λωρίδες.
  8. Διπλώνω την πάνω και κάτω λωρίδα της ζύμης μου, γύρω από τη γέμιση.
  9. Τις επόμενες λωρίδες τις τυλίγω εναλλάξ γύρω πάνω στη γέμισή μου και τη σκεπάζω όπως δείχνει η φωτογραφία.
  10. Την ίδια διαδικασία κάνω και για το 2ο φύλλο σφολιάτας.
  11. Αλείφω με βούτυρο ή αυγό και νερό και ψήνω στους 180ο περίπου ¾ της ώρας μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

  1. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο κλασικός με το φύλλο κάτω, γέμιση, φύλλο πάνω.
  2. Σε λαδωμένο ταψί βάζω το ένα φύλλο σφολιάτας, στρώνω τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κλείνω.
  3. Τρυπώ με το πιρούνι ελαφρά τα σημεία που θα κοπούν τα κομμάτια.
  4. Αλείφω με αραιωμένο αυγό και ψήνω στους 170 ο με αέρα ή 190 ο με αντιστάσεις για 30 με 40 λεπτά περίπου, θα δείτε να ροδοκοκκινίζει.
  5. Εδώ δέστε το πλέξιμο από παλαιότερη συνταγή.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2009
λεω να το κανω μια μερα πριτο σερβιρω μπορω;
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελεια σε γευση και εμφανηση μας αρεσε πολλυ
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009
Η φωτογραφία από τη Bianka, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010
Η φωτογραφία από την Ε.Φ. που έφτιαξε την Κοτόπιτα με μπεσαμέλ.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 29 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την έκανα και είναι τέλεια,η μπεσαμέλ κάνει την διαφορά είναι όντως ζουμερή γιατί εγώ έβαζα κρέμα γάλακτος και δεν ήταν έτσι!!!!
Μεταφορά στην κορυφή