Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπουλο αλά γαλλικά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012
none
Περιγραφή

Μια ελαφριά και νόστιμη γαλλική συνταγή για κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια.
  • 3 κουταλιές φυτίνη.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 1 μέτριο κοτόπουλο.
  • 1 κουταλιά αλεύρι.
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ.
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια λεπτά φετάκια.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από την φυτίνη σε τηγανάκι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ώσπου να πιούν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε στην φωτιά να πήξει η κρέμα.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μερίδες. Το σκουπίζουμε καλά. Λυώνουμε σε βαθύ τηγάνι την υπόλοιπη φυτίνη και σωτάρουμε τα κομμάτια του πουλερικού καλά και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το μισό κονιάκ.
  4. Αφού το ποτό εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά ώσπου να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο.
  5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ζεστή πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο κονιάκ και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινο κουτάλι .Σουρώνουμε το ζουμί αυτό και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, το ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε.
  6. Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στα κομμάτια του πουλιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σερβίρουμε ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι πιλάφι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή