Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπουλο αλά γαλλικά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012
none
Περιγραφή

Μια ελαφριά και νόστιμη γαλλική συνταγή για κοτόπουλο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια.
  • 3 κουταλιές φυτίνη.
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 1 μέτριο κοτόπουλο.
  • 1 κουταλιά αλεύρι.
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ.
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια λεπτά φετάκια.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από την φυτίνη σε τηγανάκι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά ώσπου να πιούν όλο το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε στην φωτιά να πήξει η κρέμα.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μερίδες. Το σκουπίζουμε καλά. Λυώνουμε σε βαθύ τηγάνι την υπόλοιπη φυτίνη και σωτάρουμε τα κομμάτια του πουλερικού καλά και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το μισό κονιάκ.
  4. Αφού το ποτό εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά ώσπου να ψηθεί εντελώς το κοτόπουλο.
  5. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ζεστή πιατέλα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο κονιάκ και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινο κουτάλι .Σουρώνουμε το ζουμί αυτό και το προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, το ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε.
  6. Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στα κομμάτια του πουλιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σερβίρουμε ζεστό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι πιλάφι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή