Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπύρα και μπαχαρικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια ή μερίδες,
- 1 κουτάκι μπύρα,
- χυμό ενός λεμονιού,
- κύμινο, πάπρικα,
- ρίγανη, σκόρδο ψιλοκομμένο,
- αλατοπίπερο,
- 1 κρασοπότηρο λάδι.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις μερίδες ή τα παϊδάκια, αφαιρούμε την πέτσα[αν θέλετε].Τρυπάμε κάθε μερίδα-παϊδάκι πολλές φορές με πιρούνι ώστε να "τραβήξει"όλες τις γεύσεις.
- Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ την μπύρα με τα μπαχαρικά-σκόρδο, λάδι και κοτόπουλο, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες ή όλη τη νύχτα να πάρει τα αρώματα.
- Βάζουμε σε πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο ή στο γκρίλ γύρω στα 20' από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
- Όσες έχετε μπάρπεκιου, θα το ευχαριστηθείτε, αλλά και στο γκριλ ψήνεται πολύ ωραία!
- Σερβίρουμε με "Πατάτες σαν τηγανιτές" και "σαλάτα σαν τζατζίκι".
Εγώ έφτιαξα παϊδάκια και μερίδες κοτόπουλου, η γνώμη μου είναι να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστεί!