Κοτόπουλο πανέ με τυριά
-
2 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση αλλά όχι χωρισμένα και ελαφρά χτυπημένα ή ολόκληρα τα στήθη κοτόπουλου χτυπημένα ελαφρά.
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 αυγό χτυπημένο καλά
-
1 φέτα του τοστ χωρίς την κόρα, θρυμματισμένη στο μούλτι
-
2 κ.σ. γεμάτες τυρί παρμεζάνα ή άλλο κεφαλοτύρι
-
4-5 κ.σ. λάδι
-
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σάλτσα
-
1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
-
½ κούπα ζωμό κοτόπουλου ή μισή κούπα νερό που έχουμε διαλύσει μισό κύβο κοτόπουλου
-
1 κ.σ. μαϊντανό
-
1 κ.σ. βούτυρο ή βιτάμ
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύω το τυρί με την ψίχα.
- Έχουμε έτοιμα τα υλικά για το πανάρισμα: αλεύρι , αυγό και μείγμα τυριού.
- Παίρνουμε το κοτόπουλο και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα τυριού. Το πατάμε καλά με τις παλάμες μας για να κολλήσει η ψίχα.
- Το αφήνουμε κανένα μισάωρο στην κατάψυξη ή το ψυγείο, αν έχουμε χρόνο.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι και βάζουμε τα παναρισμένα κοτόπουλα να τηγανιστούν σε μέτρια θερμοκρασία. Τα αναποδογυρίζουμε κατά διαστήματα να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βγάζουμε από το τηγάνι τα φιλέτα και στο λάδι αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό. Στο τέλος το βούτυρο να δέσει ωραία η σάλτσα μας, καθώς και το μαϊντανό. Αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
- Περιχύνουμε τα κοτόπουλα μας .
Παρόμοιες συνταγές:
Κοτόπουλο πανέ με θυμάρι
Κοτόπουλο πανέ με γιαούρτι