Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κότσι χοιρινό στην γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ένα ταπεινό κομμάτι κρέατος σε μια υπέροχη συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 κότσια χοιρινά περίπου 2 κιλά.
  • 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες.
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες φετάκια.
  • 1 ποτήρι κρασί μέσα στο οποίο έβαλα 1 κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκάλι.
  • 1 ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  • 4 φύλλα δάφνης.
  • 2 ξυλάκια κανέλας.
  • 8 καρφάκια γαρύφαλλο.
  • Την φλούδα ενός λεμονιού.
  • 1 κουτ.σούπας κόρν-φλάουρ.
  • Αλάτι και πιπέρι.

Για την επάλειψη:

  • Χτυπάμε σε ένα ποτήρι 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα,
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι.
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.

Για την μαρινάδα:

  • 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι ,
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι.
  • Νερό.
Οδηγίες
  1. 14 ώρες πριν ψήσουμε το κρέας το πλένουμε και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό ,να το καλύπτει με μια κουταλιά ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Την άλλη μέρα πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε. Στρώνουμε στην γάστρα τα κρεμμύδια τα σκόρδα τις κανέλες, τα δαφνόφυλα, την φλούδα λεμονιού και κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα από ένα γαρυφαλάκι. Περιχύνουμε με τον ζωμό. Αλείφουμε καλά το κρέας με την σως επάλειψης και το αλατοπιπερώνουμε. Ότι περρισέψει το ρίχνουμε στα κρεμμύδια.
  3. Κλείνουμε καλά την γάστρα και την βάζουμε στο φούρνο. Σε μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες δυόμιση ώρες.
  4. Μετά το πέρας του χρόνου βγάζουμε την γάστρα,  παίρνουμε το κρέας σε μια πιατέλα ,αφαιρούμε το περιεχόμενο της γάστρας και το περνάμε από σίτα . Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε κατσαρολάκι που το πήζουμε με μια κουταλιά κόρν- φλάουρ  διαλιμένη σε 1/2 ποτήρι νερό.
  5. Συνεχίζουμε βάζοντας το κρέας πάλι στην γάστρα και το ροδοκκοκινίζουμε για λίγη ώρα με ξεσκέπαστη την γάστρα. Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι η πατάτες η ότι άλλο θέλουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Βρήκα την συνταγή στο ίντερνετ.

Βαυαρέζικο Κότσι

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012
Βάζουμε αρχικά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και μετά χαμηλώνουμε στους 170-160βαθμούς.
Μεταφορά στην κορυφή