Κουλουράκια Σμυρνέικα
- Μισό πακέτο βούτυρο μαργαρίνης
- 1 πακέτο αγελαδινό βούτυρο
- Μισό ποτήρι φυτίνη
- Μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Μισό ποτήρι γάλα εβαπορέ
- 1 καπάκι απο το ανθόνερο δηλαδή (1 / 2 ποτηράκι του κονιάκ)
- Μισό ποτηράκι του κονιάκ μπράντι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο αυγού
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 3 / 4 της μπίλιας ξυσμένο μοσχοκάρυδο (όχι έτοιμο ξυσμένο)
- Περίπου 1 κιλό και 300γρ αλεύρι
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ μας τα βούτυρα.
- Τα χτυπάμε και μετά σιγά σιγα ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά
- Η ζύμη μας θα ειναι μαλακή δεν θα κολλάει στα χέρια και θα πλάθετε.
- Την αφήνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
- Βάζουμε σε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με γάλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμους αερόθερμο για 30 λεπτά περίπου