Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1951-taramosalataasprh11.jpg
΄Ασπρη ταραμοσαλάτα



Κρεατόπιτα με μελιτζάνα και γραβιέρα!

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 22 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή πίτα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για τα φύλλα

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για φύλλο.
  • 350 γραμμάρια νερό χλιαρό.
  • 200 γραμμάρια λιωμένη φυτίνη.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
  • Λίγο αλάτι,
  • Νισεστέ.
  • 1 φλιτζάνι λάδι.

Για την γέμιση

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια.
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα (η δύο μικρές)κομμένη σε κύβους σαν μεγάλα ζάρια.
  • 3/4 του φλιτζανιού ντοματοχυμό η ντομάτες ψιλοκομμένες.
  • Αλάτι,πιπέρι,μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Λίγη πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι).
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κύβους.

Για επάνω:

  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
  • και σουσάμι για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το νερό το λάδι ,το ξύδι και το αλάτι. Παίρνουμε αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια στρωτή ζύμη ,όχι σφιχτή για να κάνουμε φύλλα. Το δουλεύουμε καλά το ζυμάρι μέχρι να κάνει μέσα φουσκάλες.
  2. Χωρίζουμε την ζύμη στα 6.Το κάθε κομμάτι από αυτά το χωρίζουμε στα 5.Ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια που τα αλοίφουμε με λιωμένη φυτίνη και τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο 5-5,και το τελευταίο(το 5ο δηλαδή)το φέρνουμε καπάκι .Τα πατάμε να γίνουν μικρά πιτάκια ,και τα βάζουμε στο ψυγείο με λαδόκολα ανάμεσα και τα σκεπάζουμε με μια νάυλον σακούλα να μην ξεραθούν. Τα αφήνουμε μέσα στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον ,αλλά και 24 ώρες να τα αφήσουμε θα γίνουν ακόμη καλλίτερα.
  3. Βάζουμε αλάτι στα ζάρια της μελιτζάνας και τα τρίβουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε 1 ώρα και μετά τα ξεπλένουμε με νερό ,τα στύβουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε στο μισό λάδι. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι.
  4. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στην συνέχεια τον κιμά,και το γυρίζουμε πολύ καλά αρκετές φορές να αλλάξει χρώμα . Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το αλάτι ,το πιπέρι, την ντομάτα την πάπρικα και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να τελειώσει το ζουμί. Ρίχνουμε προς το τέλος και τον μαϊντανό. Το κρυώνουμε και το ανακατεύουμε με τις μελιτζάνες.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 νούμερο και ανοίγουμε τα δύο πρώτα φύλλα με νισεστέ. Τα κόβουμε ακτινωτά και τα κρεμάμε γύρω-γύρω στο ταψί φροντίζοντας να κρέμονται 4-5 πόντους έξω από το ταψί. Τα λαδώνουμε. Ανοίγουμε κανονικά και στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και τα αλείφουμε λάδι. Στο δεύτερο στρώνουμε καλά την γέμιση να πάει στο ίδιο πάχος παντού και σκορπάμε επάνω τα κομμάτια της γραβιέρας. Βάζουμε το 5ο φύλλο ,το αλοίφουμε με λάδι. Γυρίζουμε τα κομμάτια των φύλλων, που κρέμονται από το ταψί,προς τα μέσα. Κλείνουμε έτσι την γέμιση και θα σχηματιστεί κόρα σε όλη την πίτα γύρω-γύρω. Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και το αλείφουμε με λάδι. Σπρώχνουμε προς τα κάτω την άκρη του φύλλου με το πινέλο γύρω-γύρω στο ταψί.
  6. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ραντίζουμε ελάχιστα με νερό. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή