Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κρεατόπιτα τραγανή

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 18 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Μια ωραία κρεατόπιτα τραγανή με κρούστα γύρω-γύρω!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη:

  • 700 γραμμάρια αλεύρι για πίτες.(άνθος κόκκινο)
  • 350 γραμμάρια νερό.
  • 80 γραμμάρια λάδι.
  • 20 γραμμάρια αλάτι.
  • 50 γραμμάρια κρασί άσπρο.

Για την γέμιση:

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 3-4 κουταλιές λάδι.
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 4-5 κουταλιές κρασί άσπρο.
  • Αλάτι ,πιπέρι,πάπρικα.
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο .
  • Κόρν-φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων.
  • Λάδι για τα φύλλα.
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το νερό ,το λάδι το αλάτι ,το κρασί και ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι ώσπου να γίνει για πλάσιμο. Το χωρίζουμε σε 6 μπάλες και την κάθε μία από αυτές σε 5 μικρότερες.
  2. Ανοίγουμε μαυτές φυλλαράκια που τα ενώνουμε μεταξύ τους με λάδι 5-5 σχηματίζοντας έτσι ένα φύλλο.
  3. Ανοίγουμε δύο φύλλα που τα κόβουμε ακτινωτά στα 8 .Λαδώνουμε ένα ταψάκι 32 νούμερο και απλώνουμε τα κομμάτια αυτά γύρω ,γύρω να εξέχουν έξω από το ταψί 4 εκατοστά, έχει δηλαδή σχηματιστεί ένα στεφάνι που το αλείφουμε με λάδι.
  4. Ανοίγουμε τα άλλα φύλλα κανονικά στο μέγεθος του ταψιού και τα απλώνουμε στο ταψί και τα λαδώνουμε ένα-ένα .Στο δεύτερο φύλλο βάζουμε την γέμιση. Λαδώνουμε και το τρίτο και φέρνουμε προς τα μέσα τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν από το ταψί και έτσι κλείνουμε μέσα την γέμιση.
  5. Σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό .Το γυρίζουμε προς τα κάτω γύρω-γύρω με το πινέλο του λαδιού. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 45 λεπτά.
  6. Για την γέμιση: βάζουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε να γυαλίσουν ,προσθέτουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, σβύνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα .
  7. Σωτάρουμε χωριστά δίχως λάδι το ψιλοκομμένο μπέικον που το προσθέτουμε στον κυμά. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα ώσπου να σωθεί η υγρασία από την γέμιση. Την βάζουμε χλιαρή ή κρύα στην πίτα. Σε όλη την διάρκεια του ανοίγματος χρησιμοποιούμε μπόλικο κόρν -φλάουρ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είδα στην τηλεόραση την πίτα αυτή ,μου άρεσε και την υιοθέτησα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή