Κρέπες με γέμιση λαχανικών
για τη γέμιση
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 1 - 2 καρότα τριμμένα
- 2 πράσα ψιλ/να
- μερικά φρ. μανιτάρια ψι/να
- 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
- 1,5 κούπα ανθότυρο
- 1 αυγό
- 1- 1,5 κούπα πεκορίνο τριμμένο
- 2/3 της κούπας παρμεζάνα
- αλάτι , πιπέρι
- 1/4 κούπας κρασί λευκό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- Για τις κρέπες κοιτάμε τις συνταγές πιο πάνω.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ανθότυρο, το πεκορίνο, τη μισή παρμεζάνα και το αυγό.
- Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Τα σβήνω με το κρασί σε δυνατή φωτιά και αφήνω να εξατμισθεί και να πήξει η σάλτσα. Βάζω αλάτι ( με μέτρο) και πιπέρι.
- Παίρνω την κάθε κρέπα και βάζω αρχικά λίγο από το μείγμα των τυριών και μείγμα από τα λαχανικά μας. Φροντίζω το μείγμα μας να το μοιράσω σε όσες κρέπες θέλουμε.
- Διπλώνουμε σε ρολά και τοποθετούμε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίχνουμε επάνω τους την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στους 190ο για 20 λεπτά περίπου, να ροδίσει η επιφάνεια.
- Ο χυλός όσο μένει πήζει, φροντίζετε να τον αραιώνετε ώστε να έχετε το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα. Αν θέλετε πιο λεπτές τις κρέπες, προσθέστε επιπλέον γάλα ή νερό.
- Μπορείτε να φτιάξετε και να καταψύξετε τις κρέπες σας, βάζοντας ανάμεσα στην κάθε μία ένα κομμάτι λαδόκολλα. Παίρνετε όσες θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν εκτός κατάψυξης.
- Μπορείτε να βάλετε και δικά σας λαχανικά της αρεσκείας σας ή της εποχής που θα τις φτιάξετε.
- Όσες κρέπες σας περισσέψουν τις βάζετε στην κατάψυξη. Μπορείτε να τις κάνετε και μικρότερες ανάλογα το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσετε, που πάντα πρέπει να είναι αντικολλητικό ή κεραμικό. Στο κεραμικό δε θέλει σχεδόν καθόλου λιπαρή ουσία.