Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λαχανοντολμάς Γίγας σε Φόρμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ εμφανίσιμο και πεντανόστιμο, μια συνταγή εξαιρετική για μπουφέ !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10-15 φύλλα λάχανο λίγο βρασμένα

Για το άλειμμα της φόρμας

  • Λίγο βούτυρο

Γέμιση

  • 500 γρ. κιμά, μισό χοιρινό, μισό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια στο τηγάνι με λίγη φυτίνη σοταρισμένα
  • 3 κομμάτια ψωμί σε νερό μουλιασμένα και καλά στυμμένα
  • 2 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε κυβάκια κομμένη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 καρότα στον τρίφτη  τριμμένα
  • Αλάτι- πιπέρι
  • Δυόσμο
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια κομμένη  (προαιρετικά)

Για την σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ,σ.  αλεύρι
  • 3 κ,σ.  βούτυρο
  • 3 -4 κούπες ζωμό από το φαγητό μας και από το νερό που βράσαμε το λάχανο με  κύβο κρέατος
  • 1 κ,σ. πελτέ ντομάτας
Οδηγίες

  1. Ζυμώνουμε τα υλικά της γέμισης όπως για τους κεφτέδες
  2. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ να είναι κλειστή ( όχι αυτές με το στεφάνι)
  3. Την βουτυρώνουμε και την ντύνουμε στον πάτο και γύρω-γύρω με φύλλα από το λάχανο
  4. Βάζουμε την γέμιση μέσα στην φόρμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαχανόφυλλα και την πατάμε καλά
  5. Το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο διπλό και σταυρωτά να κλείσει καλά
  6. Παίρνουμε μια κατσαρόλα αρκετά φαρδιά και βάζουμε την φόρμα μέσα
  7. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα, τόσο που να μπορεί να βράζει χωρίς να χύνεται έξω
  8. Αφήνουμε να σιγοβράζει  για 90 λεπτά
  9. Όταν βράσει βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και στραγγίζουμε τον ζωμό της
  10. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  να λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί λίγο και να πάρει ένα ξανθό χρώμα
  11. Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε  τον ζωμό από την φόρμα και λίγο από το  νερό που βράσαμε το λάχανο με κύβο κρέατος, αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα ντομάτας
  12. Αφήνουμε να βράσει και  να δέσει η σάλτσα
  13. Βάζουμε τον λαχανοντολμά σε μια πιατέλα και κόβουμε σε κομμάτια
  14. Σερβίρουμε με ρύζι ή με πατάτες βραστές
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή: Λαχανοντολμάδες φούρνου

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα λόγια είναι περιττά!! Εκπληκτική εμφάνιση και γεύση!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2010
ναι ναι Μαρα,μπορης να κανης αλλα να κρατησης και λιγο απο το ζουμακι που θα βρασης το λαχανο για να συμπληρωσης για να κανης το αυγολεμονο σου γιατι δεν βγαζη πολλα υγρα απο την φορμα
Σχόλιο από marilou , Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Δείχνει εξαιρετική η συνταγή σου.Θα την φτιάξω σύντομα.
Σχόλιο από aggeliki , Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η φορμα ειναι μεταλικι. Ποσβραζη μεσα ο κιμας?
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010
Βραζη καλλα ,γιαυτο το κλεινουμε με το αλουμινοχαρτο με τον ατμο που ειναι μεσα
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Kαι μια συνταγη για οσες σαν και μενα θέλουν γρηγορους λαχανοντολμαδες, αν κι εμενα θα μου αρεσε η κλασικη συνταγη με διαφορά τον τροπο τυλιγματος.θα το κανω με αυγολέμονο ....θα το τιμησω το χειμωνα γιατι εδω το χειμωνα τα λαχανα ειναι καλα.Πάρα πολυ ωραίο.
Μεταφορά στην κορυφή