Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λικέρ ψητό μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 07 Δεκέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Γλυκόπιοτο και ευωδιαστό λικέρ με μήλα ψητά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μήλα
  • 2 ξύλα κανέλα
  • 2 γλυκάνισο
  • 2 κανελες
  • 2 γαρίφαλα
  • 1 βανιλια φασολάκι
  • 1 λεμόνι (Bio)
  • 200 γρ . άσπρη (Kandis) ζάχαρη
  • 700.ml καθαρό αλκοόλ, εγώ έβαλα βότκα
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αερα). Πλένουμε τα μήλα και βγάζουμε στην μέση (με ένα ειδικό για μηλο) τα κουκούτσια.
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μήλα και το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, (αλλά να μην σκάσουν). Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο βάζουμε κανέλα, γλυκάνισο, γαρίφαλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ανοίγουμε την βανιλια (φασολα) και με ένα μαχαίρι βγάζουμε την βανίλια σπορακια. Πλένουμε το λεμόνι και κόβουμε τη φλούδα του πολύ ψιλή.
  4. Ψητό μήλο, βανίλια, λεμόνι φλούδα και ζάχαρη, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο, η βάζο (καθαρο, και περίπου 2,5 λίτρα) βάζουμε το αλκοόλ, και το κλείνουμε καλα.
  5. Το αφήνουμε για 4 βδομάδες, να ξεκουραστεί. Το λικέρ μετά από τις 4 βδομάδες, το περνάω από το σουρωτήρι με ένα καθαρό πανί , το αφήνω να στραγγίζει καλά και το βάζω σε (καθαρά ζεστά πλυμένα μπουκάλια) έχουμε περίπου (800 μλ) λικερ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το πίνουμε ζεστό η και κρυο.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή