Λικέρ ρόδι

Το λικεράκι ρόδι είναι από τα πιο αρωματικά λικέρ που έχω δοκιμάσει. Επίσης έχει υπέροχο χρώμα και είναι στο πνεύμα των ημερών !
-
1 κιλό γουλιές από ρόδια
-
1 κιλό ζάχαρη
-
1 λίτρο κονιάκ
-
2 ξύλα κανέλας
-
2 γαρύφαλλα
- Καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τις γουλιές τους σε μια γυάλα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε 40 μέρες σε σημείο που να φωτίζεται από τον ήλιο (εκτός σπιτιού) και τις πρώτες μέρες κουνάμε λίγο τη γυάλα για να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν περάσουν οι 40 μέρες σουρώνουμε το ποτό και το μοιράζουμε σε μπουκάλια.
- Το φυλάμε σε δροσερό μέρος.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ !
-
Τα λικεράκια είναι πολύ πιο εύγευστα και το άρωμά τους αναδεικνύεται περισσότερο όταν είναι δροσερά.
-
Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο αν θέλετε.
Αφροδίτη μου ανάλογα με το μέγεθος των ροδιών είναι το ένα κιλό. Εγώ το ένα κιλό γουλιές τις έβγαλα από 6 μεγάλα ροδια.