Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λικέρ τριαντάφυλλο της υπομονής

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Κυριακή, 03 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα , για να κάνουμε το υπέροχο αυτό ποτό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα (απ αυτην κανουμε και το γλυκακι μας) 300-400 φύλλα
  • 1200 γρ. ζαχαρη,
  • 1200 γρ. κονιακ,
  • μερικες σταγονες χρωμα κοκκινο (εγω στύβω ενα βρασμενο παντζαρι)
Οδηγίες
  1. Αφου πλυνουμε καλα τα ροδοπεταλα τα στεγνωνουμε καλα σε μια πετσετα, μετα τα τριβουμε μεσα σ ενα ταψι ελαφρα με την ζαχαρη και γεμιζουμε το βαζο μας ριχνοντας και το κονιακ.
  2. Κλεινουμε το βαζο και το αφηνουμε μεσα στο σπιτι μας για 3-4 μηνες (εξ ου και της υπομονης), οχι στον ηλιο γιατι θα χασει το χρωμα του.
  3. Αφου ερθει το πληρωμα του χρονου στραγγιζουμε και ριχνουμε και το χρωμα μας.
  4. Γεμιζουμε τις καραφες μας και κερναμε σε εξαιρετικες περιπτωσεις το εξαιρετικο και φινετσατο αυτο λικερ απ τα χερακια μας κι απ την υπομονη μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή