Λικέρ τριαντάφυλλο της υπομονής

Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα , για να κάνουμε το υπέροχο αυτό ποτό.
- Το Μάιο που τα ρόδα μας γεμίζουν την ψυχή μας χρώματα κι αρώματα, συλλέγουμε απο την εκατοντάφυλλη τριαντάφυλλα (απ αυτην κανουμε και το γλυκακι μας) 300-400 φύλλα
- 1200 γρ. ζαχαρη,
- 1200 γρ. κονιακ,
- μερικες σταγονες χρωμα κοκκινο (εγω στύβω ενα βρασμενο παντζαρι)
- Αφου πλυνουμε καλα τα ροδοπεταλα τα στεγνωνουμε καλα σε μια πετσετα, μετα τα τριβουμε μεσα σ ενα ταψι ελαφρα με την ζαχαρη και γεμιζουμε το βαζο μας ριχνοντας και το κονιακ.
- Κλεινουμε το βαζο και το αφηνουμε μεσα στο σπιτι μας για 3-4 μηνες (εξ ου και της υπομονης), οχι στον ηλιο γιατι θα χασει το χρωμα του.
- Αφου ερθει το πληρωμα του χρονου στραγγιζουμε και ριχνουμε και το χρωμα μας.
- Γεμιζουμε τις καραφες μας και κερναμε σε εξαιρετικες περιπτωσεις το εξαιρετικο και φινετσατο αυτο λικερ απ τα χερακια μας κι απ την υπομονη μας.