Λουκουμάδες
- 500 γρ. Γάλα χλιαρό.
- 20 γρ. Μαγιά φρέσκια
- 30 γρ. ζάχαρη
- 5 γρ.αλάτι
- 520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Βαζουμε το χλιαρο γαλα σε μια λεκάνη, βάζουμε την μαγιά την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, βάζουμε λίγο αλεύρι, και το δουλεύουμε καλά με το σύρμα κουζίνας.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι, το δουλεύουμε καλά σε χυλό να ειναι ελαστικό. Το αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος (εγώ το βάζω στα μικροκύματα και δεν το πιάνει ρεύμα.
- Παίρνουμε λίγη ζύμη του λουκουμά με ένα κουτάλι τη ρίχνουμε στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάνε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου.