Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μάφινς Πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα μαφινάκια τα θεωρώ από τα πιο ωραία κεράσματα σε όλες τις γεύσεις και παραλλαγές που υπάρχουν. Συνοδεύουν τα πρωινά μας αλλά και τα καφεδάκια μας.  Εύκολα, με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι, και αγαπούν την παρεούλα. Εμάς δηλαδή !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για μια φόρμα με 12 υποδοχές χρειαζόμαστε:
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε τα μάφινς
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι και το αλεύρι.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για μάφινς με υποδοχές και βάζουμε σε κάθε υποδοχή μία κουταλιά της σούπας ζύμη.
  3. Από πάνω και στο κέντρο της ζύμης βάζουμε μισό κουταλάκι μαρμελάδα και καλύπτουμε με μια ακόμα κουταλιά ζύμης.
  4. Ψήνουμε τα μάφινς στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  5. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν λίγο και τα βγάζουμε σ ένα δίσκο.
  6. Όταν κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στο κέντρο κάθε μάφιν βάζουμε αν θέλουμε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή μια λεπτή φέτα γλυκό πορτοκάλι.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαφινάκια μοσχομυριστά, νόστιμα και πολύ εμφανήσιμα! Μπουκιά και νοστιμιά Μarianta μου!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή