Μάφινς Πορτοκαλιού

Τα μαφινάκια τα θεωρώ από τα πιο ωραία κεράσματα σε όλες τις γεύσεις και παραλλαγές που υπάρχουν. Συνοδεύουν τα πρωινά μας αλλά και τα καφεδάκια μας. Εύκολα, με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι, και αγαπούν την παρεούλα. Εμάς δηλαδή !
-
Για μια φόρμα με 12 υποδοχές χρειαζόμαστε:
-
2 αυγά
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
-
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
-
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για να πασπαλίσουμε τα μάφινς
-
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι και το αλεύρι.
-
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για μάφινς με υποδοχές και βάζουμε σε κάθε υποδοχή μία κουταλιά της σούπας ζύμη.
-
Από πάνω και στο κέντρο της ζύμης βάζουμε μισό κουταλάκι μαρμελάδα και καλύπτουμε με μια ακόμα κουταλιά ζύμης.
-
Ψήνουμε τα μάφινς στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν λίγο και τα βγάζουμε σ ένα δίσκο.
-
Όταν κρυώσουν καλά, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στο κέντρο κάθε μάφιν βάζουμε αν θέλουμε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή μια λεπτή φέτα γλυκό πορτοκάλι.




