Μακαρόνια με πράσινα Σπαράγγια, καρότο και κολοκύθα
- 250 - 300 γρ μακαρονια της αρεσκειας
- 2 φρεσκα κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 μεγαλο καροτο
- 6 -7 πράσινα σπαραγγια
- 1 πράσινο κολοκύθακι
- 3 κ σ λαδακι
- 2-3 στιχάκια θυμαρι φρεσκο ψιλοκομμένο
- 60 ml ασπρο Κρασι
- 200 ml κρεμα γαλακτος
- αλατι, πιπερι, λιγο τσιλι
- Παρμεζανα
- 10 ντοματίνια
- Βραζουμε τα μακαρονια. Κραταμε λιγο απο το νερο τους.
- Καθαρίζουμε και κοβουμε το καροτο σε λεπτές λωρίδες εγω το έκοψα με το εργαλειο που καθαρίζω τις πατάτες. Το ίδιο κάνω και με το κολοκυθάκι. Κόβω τα κρεμυδια και τα σπαράγγια σε κομματια μάκρος 2 πόντους περιπου. Ψιλοκόβω και το σκόρδο.
- Βάζω σε τηγάνι το λαδι. Ρίχνω το σκόρδο και τα κρεμμυδια να Μαραθουν λιγο. Πρόσθετω και τα σπαραγγια με το καροτο και κολοκύθι. Ρίχνω και το θυμαρι. Σβήνω με το κρασι, και την κρεμα γαλακτος ρίχνω αλατι, πιπερι, τσιλι. Aν θελω ρίχνω και μισο ζωμό ζελεδακι της κνορ για πιο πολυ γευση. Αφήνω λιγο να σιγοβράσουν.
- Σε αλλο μικρο τηγάνι ρίχνω λιγο λαδι και σωταριστουν λιγο τα ντοματίνια. Ρίχνω τα μακαρονια μεσα στα λαχανικα αν χρειαστεί ρίχνω και λιγο απο το νερο που εβρασαν τα μακαρόνια ρίχνω και τα ντοματίνια. Σερβιρουμε με παρμεζανα