Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Αρωματικά και γευστικότατα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό + 2 φλυτζάνια
  •     1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  •     1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
  •     ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  •     ½ ποτήρι χυμό μανταρινιού
  •     ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •     ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  •     ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  •     1 κουταλάκι σόδα
  •     1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  •     1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
  •     ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
  •     250 γραμμ. καρύδια τριμμένα.
  •     Για το σιρόπι:
  •     2 ποτήρια ζάχαρη
  •     2 ποτήρια μέλι
  •     1½ ποτήρι νερό
  •     1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο {εγώ έβαλα χυμό}
  •     2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους χυμούς πορτοκαλιού και μανταρινιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και αφού τα ανακατέψουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ξύσμα, τα μυρωδικά, το κονιάκ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2.     Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ακόμη για 3-4 λεπτά, και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με απαλές κινήσεις προσπαθούμε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να το ζυμώνουμε. Όταν το μείγμα μας πάρει τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη, πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα (όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνειά τους δίνοντάς τους και ένα ρομβοειδές σχήμα.
  3.     Tα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170°C για 20-25 λεπτά.
  4.     Στο μεταξύ σε μια πλατιά κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας και το κομμένο πορτοκάλι για 4-5 λεπτά ενώ το ξαφρίζουμε.
  5.     Όταν είναι έτοιμο, τοποθετούμε λίγα λίγα τα ψημένα μελομακάρονα και τ’ αφήνουμε στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν.
  6.     Κατόπιν τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή