Πρόσφατα σχόλια



Μακαρόνια της τεμπέλας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Πανεύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη για μακαρόνια, βάζοντας όλα τα υλικά άβραστα στη γάστρα και μετά στο φούρνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

•350 γρ μακαρονια σπιράλ

•300 γρ ζαμπόν σε κυβακια κομμένο

•800 ml ζωμο απο κρέας φτιαγμένο με το ζελέ της κνορ

•200 ml κρεμα γάλακτος

•1 κ σ κορν Φλάουερ Η νισιστε

•1 κ σ ντοματα πελτε

•100 γρ αρακά κατεψυγμένο η απο κονσέρβα

•Μανιτάρια κονσέρβα αν θελουμε

•Φρέσκο θυμαρι

•Φρέσκο δεντρολίβανο

•1 κ γλ παπρικα καυτερη

•Αλάτι, πιπέρι ,μοσχοκάρυδο τριμμενο

•1 φύλλο Δάφνη

•150 γρ τυρι τριμμένο Peccorino η κάποιο άλλο

Οδηγίες
  1. Βαζουμε τα μακαρονια άβραστα σε ενα πυρεξ. Επάνω βαζουμε το ζαμπόν και τον αρακά αν θελουμε βαζουμε και μανιτάρια κονσέρβας.
  2. Βαζουμε τον ζωμο με το θυμαρι, το δεντρολίβανο, Δάφνη, μοσχοκαρυδο, πιπέρι, την παπρικα , αλάτι καί τον πελτε να βράζει για 10 λεπτα . Ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος, ανακατεύουμε το κορν Φλάουερ με λιγο νερό και το ρίχνουμε στη σαλτσα που βράζει.
  3. Περνάμε την σαλτσα απο το τρυπητό και την ρίχνουμε επάνω στα μακαρονια.5. Η σαλτσα πρέπει να σκεπάζει λιγο τα μακαρονια. Παςπαλιζουμε με το τυρι.
  4. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180ο-200ο βαθμούς για 30 λεπτα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή