Μανιταρόπιτα
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- 1/2 κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα.
- 1 κούπα φέτα τριμμένη.
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- Άνηθο.
- 2 αυγά
- Πιπέρι μαύρο.
- Φύλλο πίτας χωριάτικο 1 πακέτο(Εγώ παίρνω το Θρακιώτισα) χειροποίητο.
- 1/2 φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα.
- 1 φλιτζάνι λάδι για το άλειμμα των φύλλων.
- Βάζουμε στο τηγάνι το μισό φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μαζί. Όταν μαραθούν καλά σβήνουμε την φωτιά τα κρυώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο τα τυριά και τα αυγά.
- Απλώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε επίσης και αυτά.
- Στο τρίτο και πέμπτο φύλλο μοιράζουμε την γέμιση. Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με λάδι ,χαράζουμε την πίτα και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περίσσια φύλλα.
- Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και κουνάμε το ταψί να πάει παντού το νερό.
- Ψήνουμε την πίτα στους 170 βαθμούς περίπου μισή ώρα.
Υπάρχουν φύλλα χωριάτικα και σε άλλες φίρμες ,που μπορούμε να βρούμε στα μαγαζιά. Την συνταγή για την γέμιση την βρήκα στο ίντερνετ.