Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Mανιταρόσουπα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

 Μια σούπα πολύ νόστιμη που μπορείτε να σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο στο χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω συχνά στο κυριακάτικο τραπέζι μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι (αν δεν έχετε δεν πειράζει)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ/νι γάλα
  • 1 φλ/νι άσπρο κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό ,εγώ έβαλα ζωμό κοτόπουλου που είχα φυλαγμένο στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε βάλτε νερό και κύβο κοτόπουλου μαζί.
  • 2 κ. σ. κόρν φλάουρ
  • αλατοπίπερο
  • λάδι
  • μαϊντανό ψιλοκόμμενο
Οδηγίες

 

  1. Καθαρίζω με βρεγμένο βέτεξ τα μανιτάρια και τα κόβω φέτες.
  2. Μουλιάζω τα πορσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Στραγγίζω τα πορσίνι και φυλάω το κρασί που θα μου χρειαστεί.
  3. Σοτάρω τα μανιτάρια τα φρέσκα στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτω και τα πορσίνι.
  4. Αρχικά δεν ανακατεύω τα μανιτάρια καθόλου για να μην κατεβάσουν υγρά. Αν κατεβάσουν αφήνω να εξατμιστεί το υγρό και ρίχνω και τα κρεμμύδια.
  5. Τα σοτάρω αρκετά, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
  6. Σβήνω με το κρασί, το ζωμό, ανακατεύω και αφήνω να βράσει περίπου 15 λεπτά.
  7. Προσθέτω στο τέλος το γάλα και το μαϊντανό, και αφήνω να πάρει ένα δυο βράσεις.
  8. Βγάζω μερικά μανιτάρια χώρια και το υπόλοιπο το πολτοποιώ.
  9. Έρχεται και γίνεται ένα χυλός υπέροχος.
  10. Το σερβίρω με κρουτόν που έχω ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλά υπέροχη!!! Γεύση και άρωμα μοναδικό!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από beginner , Σάββατο, 27 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια... και την έψαχνα αυτή τη συνταγή. Θα δοκιμαστεί άμεσα!
Μεταφορά στην κορυφή