Mανιταρόσουπα

Μια σούπα πολύ νόστιμη που μπορείτε να σερβίρετε και σαν πρώτο πιάτο στο χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω συχνά στο κυριακάτικο τραπέζι μας.
- μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
- 1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι (αν δεν έχετε δεν πειράζει)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ/νι γάλα
- 1 φλ/νι άσπρο κρασί
- 1 λίτρο ζωμό ,εγώ έβαλα ζωμό κοτόπουλου που είχα φυλαγμένο στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε βάλτε νερό και κύβο κοτόπουλου μαζί.
- 2 κ. σ. κόρν φλάουρ
- αλατοπίπερο
- λάδι
- μαϊντανό ψιλοκόμμενο
- Καθαρίζω με βρεγμένο βέτεξ τα μανιτάρια και τα κόβω φέτες.
- Μουλιάζω τα πορσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Στραγγίζω τα πορσίνι και φυλάω το κρασί που θα μου χρειαστεί.
- Σοτάρω τα μανιτάρια τα φρέσκα στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτω και τα πορσίνι.
- Αρχικά δεν ανακατεύω τα μανιτάρια καθόλου για να μην κατεβάσουν υγρά. Αν κατεβάσουν αφήνω να εξατμιστεί το υγρό και ρίχνω και τα κρεμμύδια.
- Τα σοτάρω αρκετά, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
- Σβήνω με το κρασί, το ζωμό, ανακατεύω και αφήνω να βράσει περίπου 15 λεπτά.
- Προσθέτω στο τέλος το γάλα και το μαϊντανό, και αφήνω να πάρει ένα δυο βράσεις.
- Βγάζω μερικά μανιτάρια χώρια και το υπόλοιπο το πολτοποιώ.
- Έρχεται και γίνεται ένα χυλός υπέροχος.
- Το σερβίρω με κρουτόν που έχω ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.




