Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μαρέγκες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2012
none
Περιγραφή

Ανάλαφρα γλυκάκια που τρώγονται σκέτα αλλά και μέσα σε άλλα γλυκά !

Συστατικά
  • 3 ασπράδια αυγών,
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 100 γραμμάρια άχνη .
  • Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Λαδόκολλα.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε σε μεταλλικό μπόλ τα ασπράδια ,ρίχνουμε σαν βροχή την ζάχαρη ,μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά και βάζουμε με το κουτάλι αραιά σε ταψί με λαδόκολλα κουταλιές.
  2. Ψήνουμε 1 ώρα και 15 λεπτά σε 90 βαθμούς. Μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν στον φούρνο για 1 ώρα ακόμη με μισάνοιχτο το καπάκι του φούρνου. Πρέπει να ξεκολλάνε από το λαδόχαρτο.
  3. Αν τις θέλουμε χρωματιστές προσθέτουμε λίγες σταγόνες στην άχνη πριν την βάλουμε στην μαρέγκα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την άχνη την γυρίζουμε λίγη ώρα στο μούλτι να ανακατευτεί καλά το χρώμα ,την βάζουμε για λίγα λεπτά σε χλιαρό φούρνο να στεγνώσει ,και αφού κρυώσει την προσθέτουμε στην μαρέγκα.
Η συνταγή του Νίκου Βασιλειάδη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή