Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Μαρμελάδα φράουλα - fraoula

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η φράουλα μου αρέσει γιατί ευωδιάζει, έχει ωραία γεύση, είναι ζουμερή, είναι λαχταριστή, είναι κόκκινη!!

Συστατικά
  • 1 κιλό φράουλες κόκκινες αρκετά γινωμένες
  • 2-3  κούπες ζάχαρη ανάλογα πόσο γινωμένες είναι οι φράουλες
  • 2 κ. σ. Χυμό λεμονιού
  • 1 μήλο τριμμένο
Οδηγίες

  1. Κόβω τις φράουλες σε κομμάτια και τις αφήνω όλο το βράδυ ή μερικές ώρες με τη ζάχαρη εκτός ψυγείου.
  2. Στη συνέχεια τις βάζω στη φωτιά μαζί με μήλο και ανακατεύοντας, βράζω σιγά για 15΄ περίπου και ξαφρίζω.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω το λεμόνι και βράζω άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει.
  4. Τη βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και την αποθηκεύω όπου έχω χώρο, καλά είναι να την αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος, αλλά αυτό το ξέρετε.
  5. Την απλώνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με βουτυράκι, σε γιαούρτι, σε τάρτα, σε τσιζκέικ…….
  6. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Το μήλο βοηθάει να πήξει η μαρμελάδα μας λόγω της πηκτίνης που έχει .

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 16 Μάιος 2010
Εκπληκτική μαρμελάδα!!! Υπέροχη γεύση, χρώμα και πυκνότητα! Την έφτιαξα με μισή ποσότητα ζάχαρης σε σχέση με το βάρος του φρούτου!! Μπράβο Hlianna για την υπέροχη συνταγή!!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 16 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα σκουφάκια 1005!!!
Σχόλιο από soulli , Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πήρα σήμερα ωραιότατες φραουλίτσες και είμαι στην προετοιμασία!!Μία ερώτηση:To μήλο θα παραμείνει μέσα στην μαρμελαδά??
Θα επανέλθω με εντυπώσεις:)))
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011
To μήλο το τριμμένο,όπως λέω το ανακατεύω μαζί με τις φράουλες. Όταν θα είναι έτοιμη η μαρμελάδα, το μήλο θα έχει διαλυθεί και δε θα φαίνεται πουθενά. Θα έχουμε ένα μείγμα φράουλας-μήλου.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 26 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια!!!τι χρώμα!!αλλά και από γεύση φαντάζομε!!πραγματικά λαχταριστή!!!!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έγινε καταπληκτική!!Μοσχομυριστή και με υπέροχο χρώμα!!Τρώγεται άνετα και σαν γλυκό κουταλιού!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Σούλα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από thomaei , Τετάρτη, 16 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελεια μαρμελαδα ετσι την κανω και εγω με μηλαρακι !! μπραβο !!
Μεταφορά στην κορυφή