Μαρμελάδα με κολοκύθα και μήλο
- 700 γραμμάρια κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα μονο την ψυχα κομμένη σε κομματάκια
- 300 γραμμάρια μήλο καθαρισμενο απο τα κουκούτσια μονο
- 200 ml αμαρετο
- 60 γρ βούτυρο
- 50 γρ χυμό λεμονιού
- 200 γραμμάρια χυμο πορτοκαλι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 βανιλιες
- 1/3 κ,γ. κανέλλα
- 1/3 κ,γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
- 1/3 κ,γ. μοσχοκάρυδο
- 1/3 κ,γ. κάρδαμο
- Μερικές σταγόνες λάδι πικραμυγδαλο
- 50 ml ρούμι
- Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε τα μήλα και την κολοκυθα και αφήνουμε σε σιγανη φωτιά σχεδον 20 λεπτα, ανακατευουμε λίγο ανάμεσα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και το ξύσμα από το λεμόνι ,και τα μπαχαρικα, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
- Αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μινι πιμερ και την λιωνουμε να γίνει σαν πουρες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανιλιες το αμαρετο, τις σταγονες πυκραμυγδαλο,το ρούμι και βραζουμε την μαρμελάδα για .10-15 λεπτα εώς να δέσει.
- Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζακια. Τα γεμίζουμε καλα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Αν εχουμε και μαρζιπαν βάζουμε 60 γραμμάρια όταν βάλουμε τους χυμούς μεσα.