Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μαρμελάδα με κολοκύθα και μήλο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Ασυνήθιστη και πολύ νόστιμη μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 700 γραμμάρια κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα μονο την ψυχα κομμένη σε κομματάκια
  • 300 γραμμάρια μήλο καθαρισμενο  απο τα κουκούτσια μονο
  • 200 ml αμαρετο
  • 60 γρ βούτυρο
  • 50 γρ χυμό λεμονιού
  • 200 γραμμάρια χυμο πορτοκαλι
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 1/3 κ,γ. κανέλλα
  • 1/3 κ,γ. γαρύφαλλο αλεσμένο
  • 1/3 κ,γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/3 κ,γ. κάρδαμο
  • Μερικές σταγόνες λάδι πικραμυγδαλο
  • 50 ml ρούμι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει, ρίχνουμε τα μήλα και την κολοκυθα και αφήνουμε σε σιγανη φωτιά σχεδον 20 λεπτα, ανακατευουμε λίγο ανάμεσα.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και το ξύσμα από το λεμόνι ,και τα μπαχαρικα, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
  3. Αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μινι πιμερ και την λιωνουμε να γίνει σαν πουρες, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανιλιες το αμαρετο, τις σταγονες πυκραμυγδαλο,το ρούμι και βραζουμε την μαρμελάδα για .10-15 λεπτα εώς να δέσει.
  4. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζακια. Τα γεμίζουμε καλα και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν εχουμε και μαρζιπαν βάζουμε 60 γραμμάρια όταν βάλουμε τους χυμούς μεσα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή