Μαρμελάδα με μούσμουλα
- 1 κιλό μουσμουλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 μέτριο λεμόνι
- Καθαρίζουμε τα μούσμουλα από τη φλούδα τους και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τη σκληρή μεμβράνη που περιβάλει τα κουκούτσια.Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά.
- Μόλις βράσουν λίγο και μαλακώσουν τα πολτοποιούμε ελαφρά με την κουτάλα του πουρέ και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 12 ώρες να μας περιμένει.
- Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα μας στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει. Ο χρόνος είναι μικρός, η μαρμελάδα αυτή δένει πολύ γρήγορα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ( για κάθε κιλό μείγματος 1 μέτριο λεμόνι) και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Άν δεν σας αρέσει πολύ γλυκιά, μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη. Στο κιλό για παράδειγμα 800γρ. ζάχαρη.