Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζανάκι τουρσί

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

Μια χειμωνιάτικη πολύ ορεκτική σαλάτα που συνοδεύει τα λαδερά μας φαγάκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο μελιτζανακια μικρα,
  • μισο λαχανο μετριο,
  • 2 καροτα,
  • ενα μικρο ματσακι σελινο,
  • 7-8 σκελιδες σκορδο κομμενο με μαχαιρι,
  • 7 πιπεριες διαφορων χρωματων,
  • 2 καυτερες,
  • 1 λεμονι κομμενο φετες για επανω
  • και 40γρ.αλατι στο κιλο (ζυγιζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε στην αλμυρα μας 40 γρ. αλατι στο κιλο) ,
  • 1/2 φλ.καφε ξυδι,
  • νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι.
Οδηγίες
  • Ριχνουμε τις μελιτζανες σε βραστο αλατισμενο νερο και τις ζεματαμε για 5 λεπτα. Κανουμε ολα τ αλλα υλικα μια ωραια ουγγαρεζα.
  • Αφου κρυωσουν τα μελιτζανακια μας τα γεμιζουμε με την ουγγαρεζα και τα δενουμε με λιγο σελινο. Ζυγιζουμε τωρα να δουμε ποσα κιλα εγιναν για να κανουμε την αλμυρα μας.
  • Στρωνουμε ομορφα μεσα στο δοχειο μας τα μελιντζανακια, σε λιγο χλιαρο νερο διαλυουμε το αλατι και το ριχνουμε μεσα στο δοχειο και συμπληρωνουμε νερο μεχρι να σκεπαστει η τουρσι, προσθετουμε το ξυδι μας και το λεμονι (για να μην πιασει μαγια)
  • Κανουμε ενα στεφανακι απο κλιματσιδες και βαζουμε απο πανω να βυθιστει η τουρσι στην αλμυρα (εαν δεν εχουμε βαζουμε ενα πιατο,οχι μεταλλικο). Την φυλαμε σε δροσερο και σκιερο μερος μεχρι να ωριμασει ,μολις ωριμασει την βαζουμε στο ψυγειο να μην μας μαλακωσει πολυ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κανουμε λαχανο σκετο τουρσι με την ιδια αλμυρα 40γρ.στο κιλο λαχανου και προσθετουμε μια μπομπονιερα ρεβυθια και μια κριθαρι καλα δεμενα για να τα πεταξουμε οταν γινει η τουρσι μας, δεν βαζουμε καθολου ξυδι στο λαχανο. Αντε και καλη επιτυχια και καλο χειμωνα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή