Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελιτζάνες παπουτσάκια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 07 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο και εύκολο φαγητό που τρώγεται από όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 6-8 μελιτζάνες φλάσκες,
  • 1/2 κ. κιμά,
  • 3-4 κ.σ. λάδι,
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα,
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλ/μένες,
  • 3 καρότα τριμμένα,
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλ/μένη,
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλ/μένη,
  • 5-6 φρέσκες ντομάτες στο μούλτι ή πουμαρό,
  • 2 ξυλάκια κανέλας,
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο σκόνη,
  • 1 κ.γλ. ρίγανη,
  • 1 ποτήρι κρασί, κρασοπότηρο
  • αλατοπίπερο,
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο,
  • 8 φέτες τυρί του τοστ,
  • 1 κ.σ. βιτάμ.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αδειάζουμε την ψίχα τους, τις περνάμε στο τηγάνι να μαλακώσουν ή τις ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι.Αραδιάζουμε τα παπουτσάκια μας σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τον κιμά.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα, πιπεριές να ξανθύνουν, προσθέτουμε τον κιμά να σοταριστεί, σβήνουμε με το κρασάκι,ρίχνουμε τις ντομάτες,1 φλ. νερό,τα μπαχαρικά μας,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να πιει τα υγρά του.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε να ενωθεί με τον κιμά.
  4. Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση στις μελιτζάνες μας,σκεπάζουμε απάνω κάθε παπουτσάκι με 1 φέτα τυριού,εγώ βάζω Τρικαλινό,και από λίγο βιτάμ για να μην μας ξεραθεί και να κάνει ωραία κρούστα.
  5. Ψήνουμε 40'-45' να ροδίσει το τυρί μας.


Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό!! Καρότα και πιπεριές δεν έχω βάλει ποτέ, αλλά μου αρέσει η παρέμβασή σου!! Θα τα δοκιμάσω την επόμενη φορά!! θαυμάσια!!!!
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιο βασιλικη μου δεν εχω κανει ποτε παπουτσακια αυριο θα τα κανω οπως στην συνταγη σου.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011
Μάργκο δίνουν περισσότερη γεύση και χρώμα στο φαγητό μας,καρότα και πιπεριές!:)
Ελένη είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό,μπρορείς βέβαι να φτιάξεις μπεσαμέλ αν θέλεις εγώ βάζω τα τυριά γιατί δεν την τρώνε!!:)
Μεταφορά στην κορυφή