Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μεσογειακή πλεξούδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Πίτα με σφολιάτα φέτα, ελιές, λιαστή, εύκολη και γρήγορη. Μοσχοβολά Μεσόγειο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 πλεξούδες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γρ, φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια
  • 6 κ.σ. ελιές ψιλ/νες ή πολτό ελιάς
  • 1 πιπεριά πράσινη ή Φλωρίνης σε μικρά καρέ καλύτερα ωμές
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κρόκο για το άλειμμα διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
  • Λίγο σουσάμι
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα από τη μεγάλη πλευρά σε 3 μέρη.
  2. Αλείφουμε την κάθε λωρίδα με πολτό ελιάς ή ελιές, βάζουμε λίγη ρίγανη, φέτα, πιπεριές, λιαστή. Αλείφουμε τη μια πλευρά της λωρίδας με νερό και ρολάρουμε από την άλλη πλευρά και κλείνουμε καλά το ρολό μας, σε αυτό βοηθά και η βρεγμένη πλευρά.
  3. Το ίδιο κάνουμε και στο άλλο φύλλο της σφολιάτας.
  4. Ανα τρία ρολά φτιάχνουμε πλεξούδα, πιέζοντας τα 3 ρολά μας από τη μια πλευρά ξεκινάμε και πλέκουμε την κλασσική πλεξούδα, όπως τα τσουρέκια.
  5. Τις αλείφουμε με αραιωμένο κρόκο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180Ο για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Σερβίρεται με σαλάτα πράσινη ρόκας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο και έτσι γίνεται πολύ ωραία.

Έβαλα μαυροκούκι αυτή τη φορά , αλλά δε μου άρεσε!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή