Μήλα γεμιστά
- 8 μέτρια κόκκινα ομοιόμορφα μήλα.
- 250 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι η βερίκοκο.
- 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα.
- 1/2 κούπα μπισκότα τύπου Μιράντα η Πτι- μπερ τριμμένα.
- 2 κουταλιές Βιτάμ.
- 1&1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού.
- 1/2 κούπα ζάχαρη.
- Πλένουμε καλά τα μήλα,τα κόβουμε λίγο στο κάτω μέρος για να στέκονται όρθια . Κόβουμε αρκετά το επάνω μέρος και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο προσέχοντας να μη τρυπήσουμε το κάτω μέρος.
- Αλείφουμε το εσωτερικό των μήλων με λίγο βιτάμ. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα,και τα τριμμένα αμύγδαλα και μπισκότα.
- Γεμίζουμε ένα-ένα τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και περιχύνουμε τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 175 για μισή ώρα .Στο διάστημα του ψησίματος παίρνουμε από το ταψί χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα μήλα.
- Σερβίρουμε βάζοντας στη μέση κάθε μήλου μια φέτα γλυκό πορτοκάλι, η κεράσι.
Μπορούμε αν θέλουμε, να βάλουμε μπισκότα ολικής άλεσης και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.