Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3986-mpriosmaskarponeken.jpg
Brioche με Μασκαρπόνε



Mηλόπιτα γεμιστή με κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 24 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ακόμα διαφορετική μηλόπιτα

Συστατικά
  • φορμα με στεφανι (διαμέτρου 26 εκατοστών)

για  τη ζύμη:

  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 / 2 κ.γ. οχι γεματο μπεκιν
  • 75 γρ  ζάχαρης
  • 1 βανιλια
  • 1 αυγό 100 γρ μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη

 Γεμιση

  •  75 γρ σταφίδες μουλιασμενες σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ρούμι ή Calvados
  • 10 περίπου μικρά μήλα, για παράδειγμα, Rubinette, μαλακά όχι σκληρά
  • 2 φακελάκια ανθος αραβοσιτου με αρωμα βανίλια απο αυτην που βραζουμε για κρεμα
  • 50 γρ ζάχαρης
  • 800 γρ κρέμα γαλακτος η μισο μισο με γαλα
  •  Επίσης: 50 γρ φέτες αμύγδαλα,  3 κουταλιές ζάχαρη άχνη 
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη Calvados ή ρούμι με σταφίδες και τα περιχύνουμε αρκετές ώρες (κατά προτίμηση μία νύχτα) . Βουτυρωνουμε τον πατο απο την φορμα μας.   Προθερμαίνουμε το φούρνο. Επάνω και κάτω θέρμανσης: περίπου 200 ° C ή  Θερμού αέρα: περίπου 180 ° C
  2. Για  τη ζυμη Βαζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ με το μπεκιν, Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και  με ένα μίξερ (γάντζο ζύμης), στην αρχη  σε χαμηλο επίπεδο, στη συνέχεια, στο υψηλότερο επίπεδο.
  3.  Καντε τη  ζύμη σε σχήμα  μπάλας και αν ειναι πολυ μαλακη βαλτε την στο ψυγειο για 30 λεπτα  
  4. Παιρνουμε Πάνω από το μισό της ζύμης και το ανοιγουμε σε ενα φυλο, το Βαζουμε επανω στον πατο της φορμας μας με ενα πηρουνι το τρυπαμε. Βαζουμε το δαχτυλιδι και ψηνουμε για 15 λεπτά, αφηνουμε μετα για να κρυώσει ελαφρά.
  5.  Με το αλλο ζυμαρι κανουμε ενα κορδονι και ντυνουμε τα πλαγια της φορμας ετσι που να καλυπτει  σχεδον 4 ποντους μεχρι το χείλος    
  6. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου. Επάνω και κάτω θέρμανσης: περίπου στα 180 ° C Θερμού αέρα: περίπου 160 ° C
  7. Γέμιση:   Καθαρίζουμε τα μήλα και κουφωνουμε με ένα εργαλειο για τα μήλα Βαζουμε Τα μήλα στην φορμα ετσι ολοκληρα και γεμίστε τα με τις σταφίδες. Αν εχετε περισσιες,  βαλτε τες αναμεσα στα κενα  
  8. Ανακατευουμε τη σκόνη κρέμα και ζάχαρη με 200 γρ κρέμα γάλακτος. Βαζουμε την υπολοιπη κρέμα να πάρει μια βράση, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε την ανακατεμενη κρεμα, ανακατευουμε καλα και  αμέσως ριχνουμε την πουτίγκα πάνω από τα μήλα.
  9.  Σκουνταμε λιγο την φορμα  να παει παντου η κρεμα και αναμεσα στα μηλα Πασπαλιζουμε με τα αμύγδαλα και ψηνουμε  το γλυκο μας για 65 λεπτά
  10. Αφηνουμε καλα να κρυωσει.  Το βγαζουμε απο την φορμα και Πασπαλιζουμε με αχνη!



Λίγα μυστικά ακόμα

Η Μηλοπιτα ειναι πολυ γευστικη, αν την σερβιρουμε την αλλη μερα
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο γλυκιά τη συνταγή μας, μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τις σταφίδες και κανελογαρύφαλα με ζάχαρη στην τρύπα των μήλων.
Επίσης μπορούμε να κάνουμε πιο γλυκιά την κρέμα βανίλιας, προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη.
Εμείς στη Γερμανία τα γλυκά μας τα θέλουμε σχετικά άγλυκα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι πρωτότυπη μηλόπιτα είναι αυτή; Μπράβο, Βιανκα!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 26 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ γευστική μηλόπιτα Μπιάνκα!!!!Μπράβο και πάλι "ζωγράφισες":)))))
Σχόλιο από Parliarita , Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
μου αρεσει πολυ θελω να ξερω αν βαλουμε αλλα μηλα π.χ. τα gold smith τι αποτελεσμα θα εχουμε και αν μπορουμε να τα κοψουμε σε κυβακια ,συγχαρητηρια και ευχαριστω
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 27 Μάιος 2011
ΤΑ ΓΚΟΛΝΤ ΣΜΙΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΛΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ
ΝΑΙ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΗΣ ΚΟΜΑΤΑΚΙΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΡΙΞΗΣ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΗΛΑ ΣΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΟΨΕ ΜΙΚΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΤΙΒ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΛΕΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΠΟΥ ΑΝ ΕΧΩ ΒΑΛΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ..
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 27 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μηλόπιτα Υπερθέαμα!!!! Φανταστική!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 29 Μάιος 2011
Πρωτότυπη και πολύ εμφανίσιμη!μπράβο Μπιάνκα!
Μεταφορά στην κορυφή