Μηλοτηγανίτες
Σας ήρθαν επισκέπτες ; και δεν έχετε γλυκό ; Μην αγχώνεστε , φτιάξτε τις Μηλοτηγανίτες .
250 γρ . αλεύρι
300 ml γάλα
4 κρόκους αυγού
20 γρ . μαγιά φρέσκια
½ κ , γλ . κανέλλα
2 κ.σ. ζάχαρη
4 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή με 1 κ.σ. ζάχαρη
4 μήλα
βούτυρο για το τηγάνι
άχνη για το πασπάλισμα
Βάζουμε το αλεύρι , τη ζάχαρη , τους κρόκους , την κανέλλα , την τριμμένη μαγιά με το γάλα ανακατεμένη και 2 κ , σ . ζάχαρη σε μια λεκάνη του μίξερ και ανακατεύουμε όλα μαζί .
Αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να ησυχάσει ο χυλός .
Σχεδόν στο τέλος του χρόνου δηλαδή στα 25 λεπτά προσθέτουμε και την μαρέγκα , ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν .
Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο , τα κόβουμε σε ροδέλες , αν δεν έχετε , να τα κόψετε σε φέτες .
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε 3-4 κ.σ. από τον χυλό , βάζουμε επάνω 2-3 ροδέλες μήλο , τα ψήνουμε μέσα στο βούτυρο στην μέτρια φωτιά . Εγώ το είχα στο 5, εμένα πάει από 1-9.
Όταν πάρουν χρώμα , μετά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να πάρει χρώμα και το μήλο .
Τα βγάζουμε τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και άχνη .
Τα σερβίρουμε με σιρόπι της αρεσκείας μας ή παγωτό .
Άμα δεν θέλουμε μήλα , μπορούμε να βάλουμε άλλα φρούτα .