Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μικρά ρολά από καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011
none
Περιγραφή

Μικρά ρολά, που τέλεια στολίζουν γιορτινό τραπέζι, ειδικά όταν με την φαντασία μας φτιάχνουμε διάφορα σχέδια πάνω τους με κρέμα ή λευκή σοκολάτα.

Συστατικά
  •     150 γρ. τριμμένα καρύδια
  •     150 γρ. ζάχαρη άχνη
  •     150 γρ. μπισκότα τύπου Σαβουαγιάρ τριμμένα
  •     2 αυγά
  •     1 κουταλιά της σούπας κακάο,
  •     σοκολάτα κουβερτούρα , λίγο βούτυρο ,
  •     σαντιγί ή άλλη κρέμα για γέμιση
Οδηγίες
  1. Καρύδια, ζάχαρη, κακάο, τα μπισκότα και τα αυγά κάνουμε μια ζύμη.
  2. Την ανοίγουμε σε πλαστική επιφάνεια ή σε πάγκο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη, σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα και τα τυλίγουμε πάνω σε μικρά μεταλλικά σωληνάκια.
  3.  Αφήνουμε να στεγνώσουν μια μέρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια, τραβάμε προσεκτικά από τα σωληνάκια στεγνά, σκληρά ρολά.
  4. Αυτά τα βάζουμε στο ψυγείο και όταν κρυώσουν τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα. Στεγνά, είναι έτοιμα για γέμιση. Με την βοήθεια μιας σακούλας ή κορνέ, γεμίζουμε τα ρολά με σαντιγί ή όποια κρέμα θέλουμε.
  5. Στην εικόνα είναι μια κρέμα «Παρισιέν»… που γίνεται από κρέμα γάλακτος και σοκολάτα κουβερτούρα. :  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όταν κρυώσει, καλύτερα παγωμένη, την βάζουμε σε μίξερ και χτυπάμε με μεγάλη ταχύτητα, για να γίνει μια κρέμα αφράτη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που φοβόμαστε τα ωμά αυγά, τα αντικαταστούμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή