Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μιλφέιγ με σπιτικό φύλλο

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο μιλφέιγ φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα χεράκια μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι

Για την κρέμα

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 1/3 φλ. Ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 1 πακετάκι βανίλια ζάχαρη
  • 2 κ.σ. άχνη
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το βούτυρο απο το ψυγειο και τριβουμε στο τριφτη, μετα ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  2. Βάζουμε στο νερό μας τα αυγά , αλατι, και ξίδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο αλεύρι με το βούτυρο που έχουμε κάνει μια λακούβα, ζυμώνουμε τη ζύμη μας, ομως εδω να προσέξουμε η σφολιάτα δεν θελει πολυ ζυμώμα.
  3. Μόλις ανακατεύουν ολα τα υλικά, είμαστε έτοιμοι, χωρίζουμε τη ζύμη μας στα δυο και βάζουμε στη σακούλα και μετά το βάζουμε στο ψυγειο για δυο ώρες λεει η συνταγη κανονικά, εγώ πάντα την κανω απο την προηγούμενη.
  4. Μετα βγάζω από το ψυγείο και απο καθε μπαλάκι που εβαλα φτιάχνω δυο φύλλα.
  5. Ψήνουμε στους 200-220 β. μεχρι να γίνει ρόδινη.
  6. Για την κρέμα -γέμιση: Βάζουμε 4 φλιτζάνια γάλα (200γραμμαριων) και 1/3φλιτζανι ζαχαρη απάνω στο μάτι να βράση το γάλα.
  7. Χτυπαμε 4 αυγα με 4 κ σ αλεύρι στο μίξερ καλα, μετα παίρνουμε λιγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε με τα αυγά για να γίνει ομοιομορφο μείγμα. Βάζουμε στη κατσαρόλα το μείγμα μας ανακατεύουμε για να μην πιάσει απο κάτω και κανουμε τη κρέμα μας, δεν πρεπει να βράσει, συμπληρώνουμε βανίλια αφηνουμε να κρυωσει.
  8. Χτυπαμε το βούτυρο μεχρι να ασπρισει, μετα παίρνουμε απο την κρύα κρέμα 1 κ. σ. και βάζουμε στο βούτυρο και στη συνεχεια χτυπαμε, πρεπει να γίνει μια αφράτη κρέμα .
  9. Στρώνουμε τα φύλλα μας, ενδιάμεσα βάζουμε αφράτη κρέμα και τέλος ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι κρύα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή