Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3817-loukoumadesparliarou.jpg
Λουκουμάδες



Μιλφέιγ

recipe image
Προστέθηκε απόErmioni, Τρίτη, 21 Απρίλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το πιο νόστιμο μιλφέιγ που έχετε φάει ποτέ !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4 με 8 άτομα
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ. ζάχαρη(αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 200 γρ.)
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Λίγη μαύρη ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 30-40 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Κόβετε σε κομμάτια την σφολιάτα ανάλογα το πόσο μεγάλο θέλετε να κάνετε το κάθε κομμάτι ή το πόσα άτομα θα φάνε.
  2. Ραντίζετε με λίγη μαύρη ζάχαρη την κάθε φέτα και τις τρυπάτε ελαφρώς για να μην φουσκώσουν πολύ.
  3. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
  4. Μόλις είσαστε έτοιμη και με το τελευταίο, βάζετε όλα τα φύλλα σε ένα ταψί και τα αφήνετε στον ζεστό φούρνο να στεγνώσουν τελείως ως την επόμενη μέρα (είναι καλύτερα να τα έχετε έτοιμα)
  5. Βάζετε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέτετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα αυγά.
  6. Ανακατεύετε να γίνει χυλός (μπορείτε να το κάνετε και στο μούλτι για ευκολία)
  7. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το γάλα μαζί με τις βανίλιες.
  8. Ρίχνετε την μισή ποσότητα γάλακτος στο μπωλ με τα αυγά και ανακατεύετε καλά.
  9. Ρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, το μίγμα του μπωλ και ανακατεύετε ωσπου να πήξει.
  10. Μόλις πήξει και είναι έτοιμη, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
  11. Την αδειάζετε σε ένα άλλο μπωλ και σκεπάζετε με μεμβράνη (να κολλάει πάνω στην κρέμα) για να μην πιάσει κρούστα.
  12. Αφήνετε να κρυώσει και την χρησιμοποιείτε!
  13. Βάζετε τις σφολιάτες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ή βαθύ μπωλ και απλώνετε μια στρώση κρέμας.
  14. Επαναλαμβάνετε με τις σφολιάτες και με την κρέμα ακόμη μια φορα, (κρατάμε και μερικά φύλλα για να τα σπάσουμε και να γαρνίρουμε το γλυκό μας.)
  15. Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί με την ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά την θέλετε, εγώ δεν βάζω καθόλου γιατί μου φαίνεται η κρέμα αρκετά γλυκιά) και απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  16. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σφολιάτα,αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 25 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα από τα ωραιότερα γλυκά. Θα δοκιμάσω να το κάνω σύντομα. Μπράβο!
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 19 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
5 skoyfakia και λιγα ειναι!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή