Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

454-cheese-forma.jpg
Cheesecake με ροδάκινα



Μοσχαράκι Bourguignon

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια γνήσια γαλλική συνταγή από την Βουργουνδία.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

Για την μαρινάδα

  • 1 κουταλιά λάδι.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι.
  • 1 καρότο.
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί.
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο.
  • 1 δαφνόφυλλο.

Για το φαγητό:

  • 1 κιλό μοσχάρι χτένι η ποντίκι.
  • 5-6 φέτες μπέικον.
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • 4-5 καρότα
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο.
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη.
  • 4-5κρεμμύδια μέτρια .
  • 2 κύβους βοδινού διαλυμένες σε 2 κούπες ζεστό νερό .
  • Αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Μαρινάδα: Την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε τηγάνι το λάδι(1 κουτ)και σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο φέτες και το καρότο κομμένο ροδέλες. Στην συνέχεια βάζουμε το δεντρολίβανο το δαφνόφυλλο το μοσχοκάρυδο και το κρασί όλο. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά 15 λεπτά. Το κρυώνουμε και το βάζουμε σε βαθύ μπόλ, βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Στην διάρκεια αυτή εγώ γύρισα τα κομμάτια του κρέατος μια φορά.
  2. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε την μαρινάδα, πετάμε μόνο το κλαδάκι του δεντρολίβανου και το δαφνόφυλλο.
  3. Σε τηγάνι βάζουμε το μπέικον κομμένο λωρίδες να ψηθεί και να ροδίσει με μια κουταλιά μικρή λάδι. Το βγάζουμε μόλις ροδίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και αυτό.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι και σωτάρουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια κομμένα φέτες ,και τα καρότα κομμένα ροδέλες, τα ροδίζουμε καλά.Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος ,το μπέικον τα λαχανικά της μαρινάδας και του τηγανιού σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί ,τις 2 κούπες νερού με τους ζωμούς το δεντρολίβανο την ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 1&1/2 ώρα . Δοκιμάζουμε αν μαλάκωσε το κρέας. Αφαιρούμε τα κλαδάκια των μυρωδικών.
  5. Σε μικρό τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά λάδι και ροδίζουμε τα μανιτάρια, στην συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου λιωμένες,2 κουταλιές αλεύρι ,και το γυρίζουμε για λίγο.
  6. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα ,ανακατεύουμε καλά ,προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με σπιτικό πουρέ και με ίδιο κρασί μαυτό που βάλαμε στο φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πήρα την συνταγή από την Bettu's Cuisine!

Μοσχάρι Bourgignon

Σχόλια
Σχόλιο από ageliki , Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μου φαινεται πολυ καλη η συνταγη σου, λεω να την κανω την Κυριακη
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013
ageliki ,από το Σάββατο θα αρχίσεις!Καλή επιτυχία ,γίνεται πολύ νόστιμο και μαλακό!
Μεταφορά στην κορυφή