Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

759-kalamarakia.jpg
Καλαμάρια γεμιστά



Μοσχάρι Bourgignon

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 09 Αύγουστος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια κλασική πεντανόστιμη συνταγή με μοσχάρι.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

300 γρ μικρά κρεμμυδάκια  από αυτά που βάζουμε στο στιφάδο η αν έχουμε τα γαλλικά τα σαρλότα                                              
200 γρ κρεμμύδια κομμένα σε κύβους                             
250 γρ Μπέικον σε ένα μεγάλο κομμάτι                    
450 γρ   καρότα                                                  
200 γρ μικρά μανιτάρια                       
1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από πλάτη χωρίς κόκαλο             
100 g αλεύρι
5 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
750 ml κρασί κόκκινο
400 ml ζωμό κρέας                           
1 μπουκέτο με λίγο θυμάρι, μαϊντανό, δεντρολίβανο και 2  δαφνόφυλλα
Πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές τριμμένο χρένο
1 κουταλιά σούπας κρύο βούτυρο

Οδηγίες




Kαθαρίζουμε τα μικρά κρεμμυδάκια. Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα στην μέση και μετά σε μεγάλα κομμάτια. Kαθαριζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κρεμμύδια. Kαθαρίζουμε επίσης τα μανιτάρια.

Kοβουμε το κρέας σε αρκετά μεγάλα κομμάτια σχεδόν 300 -400 γρ. το ένα, το αλατίζουμε, πιπερώνουμε και το αλευρώνουμε καλά.

Βάζουμε σε τηγάνι  2 κ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μικρά κρεμμυδάκια και τα καρότα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.

Το βγάζουμε  και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στο τηγάνι ρίχνουμε τα κομμένα σε κύβους κρεμμύδια να σοκαριστούν και το κομμάτι μπέικον. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτα να καβουρδιστεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το 1/3  από το κρασί και  αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και να λιγοστέψει η σάλτσα.  Προσθέτουμε και τον ζωμό, και το υπόλοιπο κρασί. Τα ρίχνουμε στο κρέας και αφήνουμε να βράσει για 2:30 ώρες.

30 λεπτά πριν να τελειώσει η ώρα, προσθέτουμε και τα τηγανισμένα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Μετά όταν τελειώσει η ώρα, βγάζουμε το κρέας, το μπέικον, τα φύλλα  δάφνης και τα στιλακια  από τα μυρωδικά. Με ένα μπλέντερ τα λειώνουμε και έτσι πήζει η σάλτσα.

Ρίχνουμε μέσα τα καρότα με τα μανιτάρια και βάζουμε επάνω το κρέας, ρίχνουμε και το βούτυρο.

Κόβουμε τον μαιδανο και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με το τριμμένο χρένο να γίνει μια πάστα.

Σερβίρουμε το κρέας με λίγο από την πάστα αυτή και με πουρέ πατάτας .

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια Συνταγή από τον γερμανό μάγειρα Tim Mältzer.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2010
Πολύ νόστιμη θα πρέπει να είναι, όπως και πολλά από τα φαγητά της γαλλικής κουζίνας!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2010
εγω βαζω αυτο το Χρένο που ειναι σε βαζακι,αν εχεις φρεσκο ειναι ακομη ποιο καλλο αλλα και αυτην την παστα με το χρενο το σκορδο και τον μαιδανο και να μην την φτιαξης δεν πειραζη
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2010
Αγριοράπανο φρέσκο μπορούμε να βρούμε και στην λαϊκή αγορά.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 13 Αύγουστος 2010
ναι Ηλιαννα και αυτο ειναι σχεδον το ιδιο
και αυτο καυτο ειναι
βαλτε απο αυτο
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Ιανουάριος 2013
Το φτιάξαμε παλι στην κόρη μου !!
Μεταφορά στην κορυφή