Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

682-111.jpg
Τυροπιτάκια κουρού



Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Μια κλασσική ελληνική συνταγή και όχι μόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1200 γραμμάρια κρέας μοσχαρίσιο κομμένο μικρές μερίδες.
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • αλάτι,πιπέρι.
  • Ελάχιστη κανέλα,
  • ελάχιστη πάπρικα,
  • 1 κουταλάκι κονιάκ,
  • λίγη ζάχαρη στην ντομάτα.
  • 2-3 γαρύφαλλα.

Για το ρύζι:

  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη,
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Αλάτι,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Αφήνουμε το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Το πλένουμε το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι(3/4 φλιτζανιού)και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές,Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι.Το σοτάρουμε για λίγο ,προσθέτουμε το σκόρδο ,το κρέας και το γυρίζουμε 2-3 φορές,Το σβύνουμε με το κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη ,τον χυμό ,την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,την πάπρικα το αλάτι ,το πιπέρι και 2 κούπες ζεστό νερό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Ελέγχουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  4. Μετά από αυτό τον χρόνο και αφού μαλακώσει καλά το κρέας ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δένουμε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά .Σερβίρουμε με ρύζι.
  5. Για το ρύζι: Βάζουμε το λάδι να κάψει(1/2 φλιτζάνι) και βάζουμε το κρεμμύδι το γυρίζουμε να ροδίσει και συνεχίζουμε με το ρύζι,το γυρίζουμε και αυτό να γυαλίσει και προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό,αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να φουσκώσει το ρύζι.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή