Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4432-milipitaafrathken.jpg
Μηλόπιτα αφράτη



Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Μια κλασσική ελληνική συνταγή και όχι μόνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1200 γραμμάρια κρέας μοσχαρίσιο κομμένο μικρές μερίδες.
  • 2 κρεμμύδια στον τρίφτη.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
  • αλάτι,πιπέρι.
  • Ελάχιστη κανέλα,
  • ελάχιστη πάπρικα,
  • 1 κουταλάκι κονιάκ,
  • λίγη ζάχαρη στην ντομάτα.
  • 2-3 γαρύφαλλα.

Για το ρύζι:

  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη,
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι,
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι.
  • Αλάτι,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Αφήνουμε το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Το πλένουμε το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι(3/4 φλιτζανιού)και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές,Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι.Το σοτάρουμε για λίγο ,προσθέτουμε το σκόρδο ,το κρέας και το γυρίζουμε 2-3 φορές,Το σβύνουμε με το κονιάκ.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη ,τον χυμό ,την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,την πάπρικα το αλάτι ,το πιπέρι και 2 κούπες ζεστό νερό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Ελέγχουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
  4. Μετά από αυτό τον χρόνο και αφού μαλακώσει καλά το κρέας ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δένουμε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά .Σερβίρουμε με ρύζι.
  5. Για το ρύζι: Βάζουμε το λάδι να κάψει(1/2 φλιτζάνι) και βάζουμε το κρεμμύδι το γυρίζουμε να ροδίσει και συνεχίζουμε με το ρύζι,το γυρίζουμε και αυτό να γυαλίσει και προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό,αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να φουσκώσει το ρύζι.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή