Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι
- 1200 γραμμάρια κρέας μοσχαρίσιο κομμένο μικρές μερίδες.
- 2 κρεμμύδια στον τρίφτη.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
- 3/4 του φλιτζανιού λάδι.
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας.
- αλάτι,πιπέρι.
- Ελάχιστη κανέλα,
- ελάχιστη πάπρικα,
- 1 κουταλάκι κονιάκ,
- λίγη ζάχαρη στην ντομάτα.
- 2-3 γαρύφαλλα.
Για το ρύζι:
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη,
- 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι,
- 1/2 φλιτζάνι λάδι.
- Αλάτι,πιπέρι.
- Αφήνουμε το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.Το πλένουμε το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε καλά.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι(3/4 φλιτζανιού)και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές,Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι.Το σοτάρουμε για λίγο ,προσθέτουμε το σκόρδο ,το κρέας και το γυρίζουμε 2-3 φορές,Το σβύνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα με την ζάχαρη ,τον χυμό ,την κανέλα ,τα γαρύφαλλα,την πάπρικα το αλάτι ,το πιπέρι και 2 κούπες ζεστό νερό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα. Ελέγχουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.
- Μετά από αυτό τον χρόνο και αφού μαλακώσει καλά το κρέας ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δένουμε την σάλτσα σε δυνατή φωτιά .Σερβίρουμε με ρύζι.
- Για το ρύζι: Βάζουμε το λάδι να κάψει(1/2 φλιτζάνι) και βάζουμε το κρεμμύδι το γυρίζουμε να ροδίσει και συνεχίζουμε με το ρύζι,το γυρίζουμε και αυτό να γυαλίσει και προσθέτουμε 6 ποτήρια ζεστό νερό,αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να φουσκώσει το ρύζι.