Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχαράκι με κολοκυθάκια και δυόσμο

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 03 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η απλότητα των υλικών είναι αυτή που απογειώνει σε γεύση αυτό το φαγητό

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 ½ κιλό μοσχάρι σε μερίδες
  •     2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  •     2-3 φουντίτσες δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  •     Κολοκυθάκια μικρά και ολόκληρα
  •     Φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
  •     2 γαρυφαλλάκια
  •     αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
  •     Λάδι
Οδηγίες

  1.     Σε κατσαρόλα θωρακίζουμε το μοσχάρι στο λάδι.
  2.     Πιπερώνουμε, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και σωτάρουμε το μοσχάρι.
  3.     Προσθέτουμε τις 2 φουντίτσες δυόσμο κι ανακατεύουμε να πάει παντού και να βγει το άρωμά του.
  4.     Ρίχνουμε νεράκι κατά βούληση: Αν πρόκειται για χύτρα περίπου 1 ποτήρι του νερού κι αφήνουμε να βράσει (με κλειστή τη χύτρα) για 45 λεπτά. Αν μαγειρευτεί σε απλή κατσαρόλα, προσθέτουμε παραπάνω νερό να σκεπαστεί και το αφήνουμε να βράσει για πάνω από 1 ώρα.
  5.     Όταν σχεδόν γίνει το κρέας προσθέτουμε τα κολοκυθάκια επάνω στο κρέας, ρίχνουμε τον υπόλοιπο δυόσμο, πιπερώνουμε και συνεχίζουμε προσθέτοντας τη ντομάτα, τα γαρυφαλλάκια, πασπαλίζουμε λίγο κανέλα, ρίχνουμε και το αλάτι τελευταίο για να μη σκληρύνει το κρέας.
  6.     Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό γιατί θα βγουν υγρά και από τις ντομάτες και από τα κολοκυθάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάνε τα υλικά παντού και βράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη με καπάκι να βράσουν τα κολοκυθάκια και προς το τέλος χωρίς καπάκι για να δέσει η σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του κρέατος είναι ενδεικτική και κατά βούληση όπως επίσης και τα κολοκυθάκια

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένες συνταγές των λαχανικών με κρέας. Να είσαι καλά που την πρόσθεσες!
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ποτε δεν είχα σκεφτεί να κανω το κοκκινιστο μου με κολοκυθάκια μπραβο Μαργκο ωραιο θα το κάνω και υγιεινο φαγάκι.
Μεταφορά στην κορυφή