Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2162-patatesgiaxni1.jpg
Πατάτες γιαχνί



Μοσχάρι με πιπεριές και ντομάτες στη γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα νόστιμο και πικάντικο φαγητό για μπουφέ σε πάρτυ ή για ένα γεύμα ή δείπνο !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 ½ -3 κιλά μοσχάρι
  • 2-3 πιπεριές κόκκινες και κίτρινες σε ροδέλες
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • Ντομάτες σε ροδέλες
  • 500 γρ. τυρί Πεκορίνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι νερό
  • Μία γάστρα με καπάκι
Οδηγίες

  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στη γάστρα.
  • Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και το τοποθετούμε στη γάστρα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά με τα χέρια μας.
  • Στρώνουμε το κρέας σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε το τυρί επάνω και ενδιάμεσα στα κομμάτια.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας κατά τον ίδιο τρόπο όλες τις πιπεριές.
  • Στο τέλος στρώνουμε στην επιφάνεια τις ντομάτες.
  • Ραντίζουμε πάνω από τις ντομάτες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τελευταίο το νεράκι.

 

 

  • Σκεπάζουμε με το καπάκι χωρίς να το ανοίξουμε παρά μόνο γύρω στις 2 ώρες περίπου ψησίματος. Βλέπουμε εάν κάποιες μερίδες έχουν πάρει χρώμα, τις γυρίζουμε και κλείνουμε ξανά το καπάκι.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, στους 200ο C για συνολικά 2 1/2  - 3 ώρες περίπου.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό το θέλει το σκορδάκι του και το αλατάκι του !!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Τι ωραίο και εύκολο φαγητό, χωρίς απαιτήσεις. Το βάζεις στη γάστρα και ξενοιάζεις. Πάω για γάστρα......
Μεταφορά στην κορυφή