Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχαρίσιο νουά στην κατσαρόλα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ένα γευστικότατο φαγητό που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο 2 κιλά τυλιγμένο σε δίχτυ,
  • 4 σκελίδες σκόρδο ,
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα,
  • 5-6 μεγάλα καρότα ολόκληρα ,
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασίή κονιάκ,
  • βούτυρο ή λάδι (εγώ έβαλα λάδι),
  • Χυμό 2 λεμονιών,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 1/2 ποτήρι νερό,
  • κλαράκια σέλινο ολόκληρα.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε κρεμμύδια,σκόρδα και τα καρότα τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2. Κάνουμε τρυπούλες με μαχαίρι στο νουά και βάζουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες.
  3. Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο ή το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το νουά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα,το σέλινο και τα καρότα να σοταριστούν λίγο σε μέτρια φωτιά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί,όταν εξατμισθεί ρίχνουμε το ζεστό νερό να φθάνει μέχρι τη μέση του νουά,αλατοπιπερώνουμε καλά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοψήνουμε 1 ½ - 2 ώρες περίπου,εγώ το έψησα στη χύτρα 1 ώρα.
  7. Στο τέλος ρίχνουμε καιτο λεμόνι,αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσπέπαστη για 15' να πήξει η σάλτσα.
  8. Αφαιρούμε κρεμμύδια,σκόρδα , καρότα .Ρίχνουμε τα μισά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε μαζί με ζουμάκι από το φαγητό μας .προσθέτουμε στα λιωμένα λαχανικά 1 κ.σ. κορνφλάουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα αφήνοντας να πάρουν 2-3 βράσεις και να πήξει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες,{αφού κρυώσει καλά το κόβουμε διαφορετικά θα διαλυθεί} και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του και πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ,με ρύζι ή σκέτο σε πιατέλα με τα καροτάκια του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια και πιπεριές σε φαρδιές λωρίδες.
Αφήστε να κρυώσει καλά το κρέας και να το κόψετε !!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή